Tre hardt skadd i massekollisjon

KLØFTA (Dagbladet.no): - Jeg holdt på å treffe en skadd kvinne som lå i veien, sier Håkon Ingvaldsen. 20-30 biler krasjet på E6 mellom Kløfta og Jessheim i Akershus i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips? Send oss en mail eller ring oss på 22 31 09 59 Politiet sperret alle fire felt på E6 mellom Jessheim og Kløfta i dag.

- Vi fikk den første meldingen klokka 9, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi har fått inn fem skadde personer. Tre av dem er alvorlig skadd, opplyser informasjonsrådgiver Kristian Mjelde ved Akershus universitetssykehus til Dagbladet.no.

- Da vi fikk melding om ulykken slo vi katastrofealarm. Det betyr at ekstrapersonell ble innkalt og vi forbereder oss på et høyere antall skadde enn normalt, sier informasjonsrådgiveren.

På ulykkesstedet tas nå alle de involverte i ulykken inn i en buss som er satt opp på stedet. Her vurderes de av akuttmedisinsk personale. Det kan altså komme flere skadde til sykehuset i løpet av formiddagen.

Det er fire kjørefelt og fartsgrense på 100 kilometer i timen på strekningen mellom Jessheinm og Kløfta, og det er tett trafikk der. Det er hovedveien nordfra inn til Oslo, og også hovedveien mellom Oslo og Oslo Lufthavn Gardermoen. I dag tidlig la isen seg på veien og i tillegg er det tett tåke.

- Det er mange ulykker mellom Jessheim og Kløfta i dag tidlig, sier operasjonsleder Mæle.

Han opplyser at han ikke har full oversikt over skadeomfanget, men opplyser at han har 5-6 politibiler på stedet, i tillegg til flere ambulanser, brannbiler og kranbiler.

- Holdt på å kjøre på skadd kvinne

Håkon Ingvaldsen fra Skedsmokorset i Akershus hadde vært på flyplassen på Gardermoen og plukket opp Andreas Erikson. På vei tilbake havnet han rett i kjedekollisjonen.

- Jeg kjørte rett inn i autovernet for ikke å treffe en skadd kvinne som lå i veien, sier Ingvaldsen til Dagbladet.no. Han ble ikke selv skadd i ulykken, men bilen er trykt inn på alle sider.

- Det må være minst 20-30 biler involvert i ulykken, sier han. Nesten to timer etter ulykken sitter han fremdeles fast i kaoset på E6. Ulykka skjedde i nitida.

- Det ser ut som om det først var en ulykke i nordgående retning, og at noen kjørte inn i ambulansen som kom til stedet, sier han og forteller at flere ambulanser er skadd i sammenstøtene som fulgte.

- En farlig tid

- Tåke og kuldegrader er en ekstremt farlig kombinasjon, sier distrikstveisjef Nils-Erik Bogsrud til Dagbladet.no.

Veisjefen forteller at han selv kjørte strekningen omkring et kvarter før ulykkene inntraff, og at han ikke opplevde veibanen som glatt, men at tåka var tjukk.

- Om tåka legger seg i veibanen kan den raskt bli til is når det er så kaldt som nå. I tillegg kjører folk på sommerdekk, og trenger lang tid på å stoppe.

- Denne tida er veldig skummel, det kan være glatt uten at det synes, sier Bogsrud.

Det er Mesta som har driftsansvaret for veien. Det er nå bestilt dokumentasjon fra selskapet på om veibanen ble saltet i morgentimene.

Det er omkjøring om den gamle E6 en gjennom Kløfta sentrum.

<B>FLERE AMBULANSER TRUFFET: Flere ambulanser ble truffet i massekollisjonen.
MÅTTE STYRE I AUTOVERNET: Andreas Erikson var passasjer da Håkon Ingvaldsen måtte styre bilen rett i autovernet for å unngå å kjøre på en skadd kvinne.
KRAFTIGE SAMMENSTØT: Flere personer er hardt skadd i kollisjonenen mellom Jessheim og Kløfta.
SÅPEGLATT: Denne Ford Sierraen ble også kraftig ramponert.
FULLSTENDIG KAOS: Ødelagte biler ligger slengt utover veibanen på E6 mellom Jessheim og Kløfta.
<B>HENTES I BUSSER: Det er nå satt opp busser for å frakte personer som var involvert i ulykkene ut av området.
TETT TÅKE: Det var svært dårlig sikt på stedet da ulykkene skjedde.
FLERE HARDT SKADD: Akershus universitetssykehus slo katastrofealarm.
<B>TÅKE OG SÅPEGLATT:</B> Alle bildene er tatt av øyenvitne Andreas Erikson som kjørte fra Gardermoen på vei til Skedsmokorset i dag tidlig.
ULYKKER I BEGGE RETNINGER: Det var svært glatt med tåke, rim og is på veien da ulykken skjedde.
KRANBILER: De første kranbilene som ble sendt til ulykkene ble også sittende fast.