Tre helikoptre og sju fly leter etter savnet seifly

Flyet med en pilot om bord sendte ut nødsignal klokken torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forsvaret ble fredag satt inn for å søke etter elektroniske spor fra seilflyet som sendte ut nødsignal ved Bjorli i Oppland torsdag kveld. Men heller ikke dette søket ga resultat.

Et overvåkingsfly fra 333-skvadronen på Andøya har søkt etter signaler fra flyet, i tillegg til utplassert mannskap som lytter etter signaler. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at flysøket ble avsluttet i 22.30-tiden fredag kveld.

- Det er fortsatt ikke gjort funn. I natt vil to personer være utplassert på lytteposter. Så vil vi ta opp igjen søket fra lufta lørdag morgen, sier redningsleder Ola Vaage.

Søket fra lufta lørdag kommer til å skje med helikopter.

- Det er nok tvilsomt om vi får trekke på Forsvarets ressurser en dag til, sier operasjonslederen.

Seilflyet med en pilot om bord sendte ut nødsignal klokken 19.19 torsdag ved Bjorli flyplass. Piloten av seilflyet er tilknyttet universitetet NTNUs flyklubb og deltok torsdag på klubbens årlige høsttreff, skriver Adresseavisen.

Det var et annet seilfly og et mikrofly som fanget opp pilotens nødsignal på radio. Piloten fikk ikke sagt noe om hva nødssituasjonen gikk ut på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.