EUROPA-MØTE: De som ankom Rica Hotel Helsfyr i dag var fra hele Europa. Politiet sier at de følger godt med på alt gruppen gjør under møte-helgen. Foto: Jacques Hvistendahl
EUROPA-MØTE: De som ankom Rica Hotel Helsfyr i dag var fra hele Europa. Politiet sier at de følger godt med på alt gruppen gjør under møte-helgen. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Tre Hells Angels-medlemmer bortvist fra landet

Europa-møtet på Helsfyr er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiadvokat i Romerike Politidistrikt Anne Siv Åvitsland bekreftet at de i går bortviste tre Hells Angels-medlemmer fra landet, skriver NRK.

- Vi gjorde det med grunnlag i utlendingsloven. Politiet mener at det er fare for at de begår kriminelle handlinger eller forstyrrer orden under oppholdet i Norge, sier Åvitsland til Dagbladet.

Åvitsland understreker at det er flere faktorer som gjør at disse tre ble bortvist, og vil ikke fortelle hvor de tre kom fra.

Politi og skinnvester De tre var på vei til Europa-møtet som begynte på Helsfyr i Oslo i dag.

Utenfor Rica Hotel Helsfyr kommer det menn med skinnvester mot et hvitt telt som står foran hotellet, der registrerer politiet alle som skal på møtet.

- Alt er planlagt i tett dialog med Hells Angels, det har ikke vært noen problemer så langt, sier førstebetjent Kristoffer Bang til Dagbladet.

I registreringsteltet så tar politiet bilde av konferansedeltagerene, og noterer navn og hvilken stilling de har i organisasjonen.

Registrerer Utenfor hotellet står det, i tillegg til mye politi, to vakter fra Hells Angels.

REGISTRERES: Inne i dette teltet registrerte politiet alle som ankom møtet. Foto: Jacques Hvistendahl
REGISTRERES: Inne i dette teltet registrerte politiet alle som ankom møtet. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

I 12-tiden i dag hadde de registrert 70 medlemmer av organisasjonen fra hele Europa. Medlemmer av HA fortalte Dagbladet at de ikke kunne garantere at det ikke ble bråk, men at ingen behøver å være redde.

- Vi følger med på alt de gjør når de er her, sier Bang, som forteller at de ikke har gjort noen beslag på stedet i dag.

Årlig møte Tidligere har politiet fortalt at det kunne komme 500 Hells Angels-medlemmer til Oslo i helga.

Anledningen er HAs årlige Europa-møte, som altså i år for første gang er lagt til Oslo. Møtet sammenfaller med markeringen av 15-årsjubileet for klubbens eksistens i Norge.

GOD STEMNING: De som ankom hotellet var i godt humør, og vinket og smilte til pressen før de gikk inn i teltet for å registreres. Foto: Jacques Hvistendahl
GOD STEMNING: De som ankom hotellet var i godt humør, og vinket og smilte til pressen før de gikk inn i teltet for å registreres. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer