Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre hjelpearbeidere i Leger Uten Grenser drept i Afghanistan

30 savnet.

ANGREP: Tre hjelpearbeidere som jobbet for organisasjonen Leger Uten Grenser er drept i Afghanistan i natt. Foto: AP Photo/Dehsabzi
ANGREP: Tre hjelpearbeidere som jobbet for organisasjonen Leger Uten Grenser er drept i Afghanistan i natt. Foto: AP Photo/Dehsabzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre hjelpearbeidere som jobbet for Leger Uten Grenser er drept i Afghanistan.

Organisasjonen opplyser dette i en pressemelding.

30 personer er også savnet etter et bombeangrep mot et sykehus som organisasjonen driver i landet. Angrepet skal ha skjedd i byen Kunduz. 

Nasjonaliteten til de drepte og savnede er foreløpig ikke kjent.

- Vi har ikke kjennskap til om norske statsborgere er rammet. Vi jobber med å få klarhet rundt situasjonen, sier Hilde Steinfeld, pressevakt i UD, til Dagbladet.

Nato-angrep? NATO opplyser at det «kan være» et amerikansk luftangrep som traff sykehuset, skriver NTB.

- Amerikanske styrker gjennomførte et luftangrep i Kunduz klokka 2.15 lokal tid mot personer som truet styrkene. Angrepet kan ha ført til utilsiktet skade på et sykehus i nærheten. Hendelsen er under etterforskning, skriver NATO i en pressemelding.

Tidspunktet for NATO-angrepet samsvarer godt med meldingen Leger Uten Grenser sendte ut om angrepet mot sykehuset:

- Vi er dypt sjokkert over angrepet og drapene på våre ansatte og pasienter, sier avdelingslederen Bart Janssens i Leger Uten Grenser.

De siste dagene har det vært flere harde kamper i og rundt byen Kunduz, som er hovedstad i provinsen med samme navn.

Strid Taliban tok kontroll over Kunduz mandag og beholdt kontrollen til torsdag, da de ble presset tilbake av afghanske sikkerhetsstyrker.

Angrepet skjedde klokka 02.10 lokal tid. Det var 105 pasienter og over 80 ansatte på sykehuset da det ble truffet av bombene.

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!