Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre høyreføtter funnet på vestkysten av Canada

Alle hadde joggesko på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRE HØYREFØTTER PÅ ET ÅR: De tre kroppsløse høyreføttene er funnet på tre forskjellige øyer i Georgiasundet utenfor Vancouver i British Columbia.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

(Dagbladet.no): Kanadisk politi er i villrede om hvorfor det for tredje gang på et år er funnet en høyrefot i Georgiasundet utenfor Vancouver på vestkysten. Vel så mystisk er det at alle høyreføttene har hatt på seg joggesko, hvorav minst to er av amerikansk størrelse 12 (eur. 45,5-46,5).

Ingen aner hvem som eier føttene, eller hvorfor de plutselig har dukket opp på omtrent samme sted, på omtrent samme tid. Ei heller er det blitt funnet matchende venstreføtter.

- Dette er veldig merkelig, medgir Annie Linteau i det kanadiske ridende politiet overfor AP.

Funnet på øyer

De to første joggeskokledde føttene ble funnet på to forskjellige øyer i sundet med få dagers mellomrom i august. Så gikk det altså noen måneder før nummer tre ble funnet 8. februar.

Samtidig som rettsmedisinerne holder på med DNA-analyser, går politietterforskerne gjennom registrene over savnede personer, og ber om tips fra publikum for å komme til bunns i mysteriet.

HARMONISK STRAND: Fra Gabriola Island, en av øyene der de kroppsløse og joggeskokledde høyreføttene er funnet. Foto: MOY TOY/CREATIVE COMMONS
HARMONISK STRAND: Fra Gabriola Island, en av øyene der de kroppsløse og joggeskokledde høyreføttene er funnet. Foto: MOY TOY/CREATIVE COMMONS Vis mer

Spekulasjonene går høyt i lokalmiljøet. Massemord, gjengdrap og drukning er lansert som teorier, noen tror føttene stammer fra en småflyulykke i området for et år siden.

- Kan ha drevet langt

Men det er ikke sikkert noen av disse lokale teoriene stemmer; den amerikanske havforskeren Curtis Ebbesmeyer, som studerer flytende objekter, sier føttene kan ha havnet i vannet hele 160 mil unna.

- Føttene kan ha brukket av råtnende lik etter personer som druknet i båtulykker langt unna, sier Ebbesmeyer, og forklarer:

- Joggesko flyter bra, og beskytter samtidig den døde kroppdelen; på et lik er det som regel det ubeskyttede hodet som brekker av først, de beskyttede kroppsdelene går sist, sier forskeren og legger til at det ikke nødvendigvis er noen tilfeldighet at de blir funnet i samme område:

- Venstre- og høyresko blir ofte skylt på land til ulike tidspunkter og på ulike steder, fordi de har ulike flyteegenskaper; det fins strender som tiltrekker seg enten den ene eller andre varianten; vinden og havstrømmene sorterer dem, sier professoren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media