Tre høytstående aktivister pågrepet i Hongkong

Studentlederen Joshua Wong, som er en av de mest kjente demonstrantene i Hongkong, er pågrepet. Også to andre prominente aktivister er pågrepet.

PÅGREPET: Joshua Wong. Foto: REUTERS / Jorge Silva / NTB scanpix
PÅGREPET: Joshua Wong. Foto: REUTERS / Jorge Silva / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Wong er også generalsekretær i pro-demokrati-organisasjonen Demosisto. Studentlederen ble pågrepet fredag.

- Vår generalsekretær Joshua Wong ble nettopp pågrepet mens han var på vei til undergrunnsstasjonen MTR. Han ble tvunget inn i en bil midt på lyse dagen. Våre advokater følger saken, skriver Demosisto på Twitter.

Senere ble det kjent at også Agnes Chow, som også er i Demosisto, er pågrepet. I tillegg er Andy Chan, leder av separatistpartiet Hong KongNational Party, pågrepet.

Politiet i Hongkong sier at Chan er pågrepet for opptøyer og angrep på politibetjenter, men de har ikke sagt noe om hva de to andre er pågrepet for. Siden demonstrasjonene startet i juni, har over 700 blitt pågrepet.

Fredagens pågripelser finner sted i forkant av store demonstrasjoner som er varslet i helgen.

Omstridt lovforslag

Hongkong har vært preget av massive protester siden juni, og millioner av innbyggere har demonstrert mot den Beijing-vennlige regjeringen.

Demonstrasjonene rettet seg først mot et omstridt lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina. Lovforslaget ble lagt på is av Hongkongs leder Carrie Lam, men det var ikke nok til å stanse protestene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer