FARLIG NÆR:  En Boeing 757 i Finnair-farger var farlig nær å kollidere med en SAS-maskin over Östersund 2. juli. Her en Airbus i Finnair-flåten. ILLUSTRASJONSFOTO.
FARLIG NÆR: En Boeing 757 i Finnair-farger var farlig nær å kollidere med en SAS-maskin over Östersund 2. juli. Her en Airbus i Finnair-flåten. ILLUSTRASJONSFOTO.Vis mer

Tre hundre meter unna kollisjon

SAS-fly mot Oslo og et Finnair-fly på vei til Helsingfors farlig nær over Östersund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Et SAS-fly på vei til Oslo og et Finnair-fly på vei til Helsingfors var 2. juli bare 300 meter fra å kollidere med hverandre 11.000 meter over Östersund i Sverige.

SAS-flyet av typen Boeing 737 med plass til rundt 130 passasjerer og Finnair-flyet av typen Boeing 757 med plass til 280 passasjerer holdt samme kurs og samme høyde.

Risikoen for kollisjon var åpenbar med tanke på hastigheten og det faktum at flyene var mindre enn 300 meter fra hverandre.

Hendelsen skal nå studeres av den svenske havarikommisjonen og svenske luftfartsmyndigheter, skriver avisa Länstidningen i Östersund.

Ut fra opplysningene som foreligger kunne hendelsen ha endt med katastrofe, men mye er fortsatt uklart.

Ifølge luftfartsmyndighetene fikk et av de to flyene direkte ordre om å endre høyde, men det var for sent.

- Dette er uvanlig og svært alvorlig, sier Martin Öhmnan, talsmann i den svenske flygerforeningens flysikkerhetskomité.
(NTB-TT).

 FARLIG NÆR:  Et SAS-fly på vei til Oslo var bare 300 meter unna et Finnair-fly over Östersund 2. juli. ILLUSTRASJONSFOTO.
FARLIG NÆR: Et SAS-fly på vei til Oslo var bare 300 meter unna et Finnair-fly over Östersund 2. juli. ILLUSTRASJONSFOTO. Vis mer