Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre hus evakuert etter ras, to til i faresonen

Skog forsvant ut dalside i Melhus - sjekker kvikkleire.

TO HUS - SJU EVAKUERT: Et utsnitt av den hundre meter brede raskanten på Rødde i Melhus kommune lørdag formiddag. Skogklyngen nederst til høyre har sklidd langt ned i dalsiden. Foto: Trøndelag politidistrikt.
TO HUS - SJU EVAKUERT: Et utsnitt av den hundre meter brede raskanten på Rødde i Melhus kommune lørdag formiddag. Skogklyngen nederst til høyre har sklidd langt ned i dalsiden. Foto: Trøndelag politidistrikt. Vis mer

To hus er evakuert etter et jordras på Rødde i Melhus i Trøndelag, melder politiet.

Seinere er et tredje hus evakuert. Ved 12-tiden vurderer geolog og politiet om ytterligere to hus nordøst for rasområdet må evakueres. Jordraset har tatt med seg hovedveien til disse to husene.

Raset er ca. 100 meter bredt. Ingen personer skal være skadd. Geolog er varslet.

- Det var ialt sju personer i de to første husene som er evakuert. Det var en grunneier, som ikke bor i ett av disse husene, som varslet politiet klokka 09.17, sier operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

RAS: Politiet i Møre og Romsdal melder at fylkesveg 656 er stengt etter at det har gått et lite ras mellom Magerholm og Glomset. Det ble først meldt om tre til fem steiner i veibanen på rundt ti kilo, samt et tre. Men seinere oppdaget politiet at en stein på flere tonn. Foto: Kristoffer Antonsen Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Still... Vis mer

Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm opplyser til Dagbladet at en drone er på vei opp for å filme rasområdet.

- Det skal gi en bedre oversikt, sier operasjonslederen.

Trøndelag politidistrikt har gående et prosjekt for å sjekke verdien av droner i politiarbeid.

Skredområdet ligger et stykke fra tettbyggelse, og er dekket av skog. Et bilde politiet har tatt på stedet viser et belte med bjørg og lauvskog, som har løsnet fra grunnen og rast om lag 100 meter ut en bratt dalside.

Kvikkleire ?

- Raset er utløst i skråningen i en dal ned mot en bekk. Politiet kjenner ikke til grunnforholdene på stedet. Det er fint og tørt vær i dag, det har regnet en del i forkant, sier operasjonsleder Kamilla Engen.

To fagfolk fra NVEs kontor i Trondheim er på rasstedet og tre andre jobber med saken, opplyser kommunikasjonsdirektør Brigt Samdal i NVE.

NVE har rekvirert en borerigg for å undersøke om det er kvikkleire i grunnen, sier regionsjef Kari Øvrelid i NVE Trøndelag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media