Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre innlagt på sykehus i Spania etter ebolasmitte

Myndighetene forsøker å spore opp alle som har vært i kontakt med ebolasmittet kvinne i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere tre personer er innlagt på sykehus i Madrid med mistanke om ebolasmitte, i tillegg til sykepleieren som testet positivt for viruset mandag.

Sykepleierens ektemann, en person som har reist i et ebolarammet land samt en annen helsearbeider er nå også innlagt på sykehus, opplyser spanske helsemyndigheter tirsdag.

Overvåkes Sykehuset opplyser også at 22 personer som har vært i kontakt med den smittede sykepleieren, har blitt identifisert og at de blir overvåket.

Mandag ble det kjent at den 44 år gamle kvinnen hadde blitt smittet av det fryktede viruset, som den første personen utenfor Afrika. Hun blir nå behandlet med antistoffer fra personer som tidligere har vært smittet av blødningsfeberen.

Smittetilfellet ble kjent samme dag som en norsk lege fikk påvist ebola i Sierra Leone. Den norske kvinnen, som jobbet for Leger Uten Grenser, kom tirsdag til Norge og ligger nå i isolat på Oslo universitetssykehus Ullevål.
Undersøker Den spanske sykepleieren jobber ved sykehuset La Paz-Carlos III i Madrid, hvor hun var med og pleiet to spanske prester som hadde blitt smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika. Begge prestene døde få dager etter at de ble innlagt.

EU har bedt spanske myndigheter opplyse hvordan sykepleieren kunne bli smittet til tross for omfattende smittevernstiltak, og spanske myndigheter innledet tirsdag en undersøkelse av saken.

Sykepleieren begynte å følge seg dårlig tirsdag sist uke, men ble ikke innlagt på sykehus før søndag etter å ha klaget over feber, ifølge myndighetene. Hun blir nå behandlet på den samme enheten som de avdøde prestene.
Vettskremt Det har også blitt reist spørsmål om sikkerhetsprosedyrene under behandlingen av de to prestene ved sykehuset.

- Folk er vettskremte, sier en kardiolog ved sykehuset til nyhetsbyrået AFP.

- Vi kan ikke forstå hvordan en person som bærer en dobbel beskyttelsesdrakt og to par hansker kan ha blitt smittet, sier legen, som hevder at Spania ikke er forberedt på å takle blødningsfeberen.

Mandag advarte USAs president Barack Obama om at «enkelte store land ikke gjør nok» for å takle epidemien.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media