Tre innsidere dømt for post- og bankran i Oslo

Tre tidligere post- og bankansatte er i Oslo tingrett alle dømt til over ett års fengsel i forbindelse med tre ran og et ransforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de tre fikk halvannet års ubetinget fengsel, mens en av dem fikk ett år og tre måneders ubetinget fengsel. De tre skal ha gitt fra seg enten koder eller nøkler til arbeidsplassene sine etter å ha blitt truet av folk som har tilknytning til A- eller B-gjengen, melder TV 2 Nettavisen.

To av de tre jobbet på hvert sitt postkontor, den tredje i en bankfilial.

Det første ranet skjedde på Majorstua postkontor 20. desember 2001. Ranerne fikk med seg 2,2 millioner kroner. Det neste ranet fant sted på Manglerud postkontor 20. mars 2002. Da fikk ranerne med seg 1,4 millioner kroner. Økern postkontor ble ranet 16. juli 2002, og utbyttet ble på nesten 2,3 millioner kroner. Nordeas filial på Årvoll ble forsøkt ranet 22. mai 2002.

En tidligere drosjesjåfør ble dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha kjørt ranerne fra stedet etter ett av ranene.

Fetteren til en av innsiderne ble dømt til fire års fengsel for medvirkning til grovt ran og et grovt ransforsøk. I tillegg ble to andre menn dømt til henholdsvis fem og et halvt år og fem års fengsel.

Politiet mener hovedmannen har rømt fra landet. En annen person som politiet ville tiltale, er utvist fra landet. Begge er etterlyst.

En av innsiderne, samt tre av de andre dømte, anket dommen på stedet.

Ransutbyttet på til sammen 5,9 millioner kroner er borte.

(NTB)