Tre islandske fiskere trolig omkommet

Søket etter de savnede fiskerne er avsluttet. Forliste trolig utenfor Stadt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De tre skal ikke ha hatt overlevingsdrakt på seg, og håpet om å finne de tre i live er ute, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Kystvaktskipet KV Bergen er på vei til posisjonen som nødpeilesenderen oppgir, og vil være framme rundt lunsjtider torsdag formiddag.

- Søket dreier seg nå om å finne de antatt omkomne, sier Lillebø til NTB.

Hovedredningssentralen mottok et nødanrop fra den islandske fiskebåten ved 14.30-tida onsdag.

En 36 år gamle mann ble berget opp fra vannet ved 18-tiden onsdag kveld og fraktet til Ålesund. Det var fire islandske menn om bord i båten. De tre som er antatt omkommet, er alle omkring 60 år.

Tom flåte - Det er god grunn til å tro at båten har gått ned, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

I tillegg til vrakgods er det funnet en tom flåte i sjøen, som holder 2 grader.

To redningshelikoptre som var med i søket, måtte etter hvert dra inn til land for å fylle drivstoff. Været gjorde at de ikke fortsatte letingen.

- Det er orkan, og vi vil heller ikke utsette redningsmannskapene for fare, sa redningsleder Jan Lillebøe til NTB onsdag kveld.

Dårlig vær Leteaksjonen foregikk omkring 270 kilometer nordvest for Stadt.

Et overvåkingsfly fra Luftforsvaret og en fiskebåt fortsatte søket, som foregikk under svært vanskelige værforhold. Det blåser full storm med orkan i kastene, og bølgene er 10- 15 meter høye.

Ifølge den islandske rikskringkastingen RUV var den islandske båten på vei til Norge for å selges som skrapjern. Det er snakk om en tråler fra 1974.

Ingen har fått kontakt med båten etter at nødsignalet ble sendt, men nødpeilesenderen sender fortsatt ut jevnlige signaler. (NTB)