Tre japanere løslatt i Irak

De tre gislene som ble truet med å bli brent levende er løslatt, melder TV-kanalen Al-Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre, en kvinne og to menn, skal være i god form og er nå utlevert til religiøse ledere. Løslatelsen er bekreftet av japanske myndigheter. Gruppen som kidnappet japanerne, har tidligere løslatt en fransk journalist. I en kunngjøring torsdag heter det at gruppen heretter først og fremst vil kidnappe amerikanske statsborgere, samt personer fra andre land som deltar i okkupasjonen av Irak.

- Målene for væpnede irakeres kidnappinger skal først og fremst være amerikanere eller statsborgere fra land som deltar i okkupasjonen, dernest tilhengere av okkupasjonen og for det tredje de som deltar i eller hjelper til med okkupasjonen, heter det i brevet fra Saraya al-Mujahideen, ifølge den arabiske TV-kanalen Al-Arabiya i Dubai.

Forrige torsdag meldte gruppen at de tre japanske gislene kom til å bli drept hvis ikke japanske styrker trakk seg ut av Irak innen 11. april. Lørdag kom det melding om at de ville bli løslatt innen 24 timer, men siden har japanernes skjebne vært uviss.

(NTB-Reuters)

<B>SJOKKERENDE BILDER: Gisseltakeren legger den kraftige kniven mot japanerens strupe og de andre gisseltakerne skriker til. Slik fikk verden vite at de var tatt til fange.
TRE SIVILE JAPANERE: Fra venstre: Noriaki Imai (18), Nahoko Takato (34) og Soichom Kriyama (32) skal være løslatt.