Tre jenter antastet på skoleveien

Politiet jakter på overgriper på Skjetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet på Romerike jakter på en mann som skal ha befølt tre barneskoleelever på Skjetten i dag tidlig.

- Tre jenter har blitt antastet av en gjerningsmann. En av jentene er sendt til undersøkelse ved Ullevål sykehus, men det er ikke snakk om voldtekt, sier Bjørn Teigen, leder av etterforskningsgruppen på Skedsmo.

Fem jenter kontaktet

De tre jentene, som ifølge Romerikes Blad gikk på samme barneskole, var alle på vei til skolen da overgrepene skjedde. Den første jenta ble antastet i halv ni-tida.

- Mannen lokket dem bort og befølte dem. Vi fikk først beskjed om dette da den ene jenta hadde kommet seg unna og hjem, opplyser Teigen.

To andre jenter skal også ha vært i kontakt med mannen, men de ble ikke befølt.

Et steinkast fra skoleporten

Rektor Lars Olav Kvamsdal ved Gjellerås skole holdt i dag et informasjonsmøte med lærerpersonalet. Deretter ble elevene orientert klassevis.

ANTASTET PÅ SKOLEVEIEN:  Her på Skjetten, nordøst for Oslo, ble tre jenter antastet på vei til skolen. Kart fra GOOGLE MAPS
ANTASTET PÅ SKOLEVEIEN: Her på Skjetten, nordøst for Oslo, ble tre jenter antastet på vei til skolen. Kart fra GOOGLE MAPS Vis mer

- Noen må ha sett noe av det som skjedde i dag morges. Dette skjedde jo bare et steinkast fra skoleporten. I det ene tilfellet ble jenta forsøkt holdt fast, de fire andre forsøkte vedkommende å lokke til seg. Elevene var fra 10 til 13 år gamle, sier Kvamsdal til Romerikes Blad.

-Vi har aldri tidligere vært borte i et så alvorlig forhold. Nå setter vi vår lit til at politiet får tak i mannen, før han forsøker seg på barn igjen, sier rektor.

Ikke pågrepet

Mannen skal ha forsøkt å holde jentene fast med makt, men har ikke utøvd vold mot dem på andre måter. Politiet vet foreløpig ikke hvem mannen kan være, og han er ikke pågrepet.

Overgriperen skal være norsk av utseende, med svart jakke, svarte bukser og hvite sko. Han hadde helskjegg og bart. Politiet er svært interessert i å få tak i vitner til hendelsen, skriver Romerikes Blad.