Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boko Haram

Tre jenter drept i Kamerun etter å ha fått festet eksplosiver til kroppen

Tre jenter er drept i Kamerun etter å ha blitt rekruttert som selvmordsbombere av ekstremistgruppa Boko Haram, opplyser en offiser.

ANGREPET: Boko Haram opererer både i Nigeria, Kamerun, Niger og Tsjad. Bildet er fra den nigerianske byen Maiduguri, som ble angrepet av gruppa torsdag. Foto: Jossy Ola / AP / NTB scanpix
ANGREPET: Boko Haram opererer både i Nigeria, Kamerun, Niger og Tsjad. Bildet er fra den nigerianske byen Maiduguri, som ble angrepet av gruppa torsdag. Foto: Jossy Ola / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene antas å ha vært mellom 11 og 15 år gamle.

To av dem døde da de utløste sprengstoffet etter å ha blitt oppdaget av politiet på grensen mellom Nigeria og Kamerun, opplyser en kamerunsk offiser i regionen Mayo-Sava.

Den tredje ble drept i grensebyen Mora idet hun skal ha forsøkt å flykte. Det antas at to andre jenter greide å flykte, ifølge offiseren Babila Akawa.

I forrige uke ble elleve mennesker drept i et angrep der det ble brukt to selvmordsbombere, noe som har fått sikkerhetsstyrker til å være enda mer på vakt overfor mulige selvmordsbombere.

Amnesty International anklager imidlertid kamerunske styrker for å pågripe og torturere vanlige mennesker som de mistenker har forbindelser med Boko Haram.

Den ytterliggående sunnimuslimske gruppa har drept minst 14.000 mennesker i Nigeria, Tsjad, Kamerun og Niger de siste årene.

(NTB)

Hele Norges coronakart