Prestedrap ryster Mexico

Tre katolske prester drept på en uke i Mexico: - «Jaktsesongen» på prester har blitt verre med intensiveringen av krigen mot narkotika

SØRGER: Søsteren, niesene og nevøene til Jose Alfredo Suarez de la Cruz sørger etter at han ble funnet drept for en snau uike siden. Foto: AP Photo / Marco Ugarte / NTB scnapix
SØRGER: Søsteren, niesene og nevøene til Jose Alfredo Suarez de la Cruz sørger etter at han ble funnet drept for en snau uike siden. Foto: AP Photo / Marco Ugarte / NTB scnapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag kveld ble den katolske presten Jose Alfredo Lopez Guillan funnet skutt og drept i et område kalt Las Guayabas på motorveien i Michoacan vest i Mexico, skriver NTB.

Ifølge obduksjonen hadde presten blitt drept fem dager før han ble funnet.

Guillen ble bortført fra sitt hjem mandag i forruge uke, samme dag som de to prestene Alejo Nabor Jimenez (50) og Alfredo Suarez de la Cruz (30) ble funnet drept.

Sørger

Også Jimenez og Suarez hadde blitt skutt.

- Vi sørger over disse voldelige handlingene og usikkerheten i staten vår. Vi håper at myndighetene løser denne forbrytelsen, heter det i en uttalelse fra erkebispedømmet i Morelia.

Kirkeledere blir stadig mer frustrert over myndighetenes manglende evne til å beskytte presetene deres, skriver nyhetsbyrået AP.

Til grunn for det dårlige forholdet mellom kirka og president Enrique Pena Nietos administrasjon ligger også regjeringens forslag om å tillate homofile ekteskap.

- Drapene, kombinert med de siste protestene mot homofile ekteskap, koordinert av kirken, tror jeg har ført til at vi ser et nytt lavpunkt i forholdet mellom kirka og regjeringen. Jeg tror det overordnede bildet er at «jaktsesongen» på prester har blitt verre med intensiveringen av krigen mot narkotika, sier Andrew Chestnut, leder for katolske studier ved Virginia Commonwealth University.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer