Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre kjemper videre om IT-Fornebu

Tre av syv aktører skal vurderes nærmere av regjeringen i forbindelse med byggingen av et IT-senter på Fornbu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart da næringsminister Lars Sponheim i dag orienterte Stortinget om hvilke anbydere som oppfyller kravene som regjeringen og Stortinget har lagt til grunn for å få bygge IT-Fornebu.

De tre er består av forskjellige grupperinger. Fred Olsen-gruppen er den ene, en gruppe som har både FrP og AP sin støtte. Den andre grupperingen består av Orkla, hakon-gruppen og forsikringsgiganten Storebrand. Sammen har de dannet selskapet Nettverk A/S. Den siste grupperingen som vil bli tatt med i betraktningen er Technoport A/S, et selskap som er drevet av KLP og Forskningsparken.

Det betyr at det er de tre tyngste norske søkerne som går videre, og ingen utenlandske selskaper, noe blant annet FrP er svært fornøyd med.

Regjeringen har nå frist fram til 1. oktober med å levere en innstilling hvor den går inn for en av de tre anbyderene. Deretter er det opp til Stortinget å fatte den endelige beslutningen.