Tre knivstukket i Gol sentrum - Mistenkt arrestert

Her blir to menn lagt i jern etter knivstikking i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre personer er hardt skadd etter å ha blitt stukket med kniv i Gol sentrum i natt.

I Oslo ble tre personer mellom 19 og 20 år lagt i jern utenfor Theatercafeen etter å ha påført en mann et 3-4 cm dypt knivstikk ved rådhusplassen. 

Gjerningsmann arrestert

Ifølge pressevakt Rune Isaksen ved Gol og Hemsedal lensmannskontor skal ugjerningen ha skjedd utenfor Pernille pub like etter midnatt. Politiet fikk melding om knivstikkingen rett etter klokken 00.30.

En mann på 20 år er arrestert, og politiet mener dette er gjerningsmannen, basert på vitneobservasjoner og forhold politiet ikke ønsker å utdype videre.

Isaksen opplyser til Dagbladet.no om at det er tatt beslag i et stikkvåpen politiet mener de kan knytte til åstedet. Formelle avhør blir gjort i løpet av formiddagen. Kripos er på vei for tekniske undersøkelser.

Alle de ofrene har lokal tilknytning, og er av henholdsvis polsk, kosovo-albansk og norsk herkomst.

Hardt skadd

Tre knivstukket i Gol sentrum - Mistenkt arrestert

To av de skadede ble fraktet til henholdsvis Ringerike og Ullevål sykehus, mens den siste ble sendt til den lokale legevakta. Han skal være av norsk opprinnelse.

Ringerike sykehus kunne til Dagbladet.no opplyse om at de har operert en gutt på 18 år som var påført livstruende mageskader.

Pasientens tilstand er fortsatt kritisk, men stabil. Han er sendt til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Han skal være norsk statsborger, men har kosovoalbansk bakgrunn, melder NTB

Tilstanden til en polsk statsborger på 28 år, som skal ha blitt sendt direkte til Ullevål i luftambulanse, er beskrevet som ustabil. 

Avhørt flere vitner

Ifølge politiet var det svært mange personer på åstedet, og forholdene skal ha vært svært kaotiske etter hendelsen. Politiet avhører nå i natt flere vitner, men kan ennå ikke si noe om årsaken til ugjerningen.

Pernilles pub beskrives av Isaksen som en lokalpub som ligger vis a vis Pers hotell, et annet åpent serveringssted.

Miljøet rundt puben blir beskrevet som rolig.

LAGT I JERN: To av de siktede ble pågrepet utenfor Theatercafeen etter knivstikkingen i Oslo. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
LAGT I JERN: To av de siktede ble pågrepet utenfor Theatercafeen etter knivstikkingen i Oslo. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer

Politiet skal komme med nærmere opplysninger i saken rundt klokka 14.00.

Knivstikking i Oslo

Tre menn ble pågrepet og lagt i jern utenfor Theatercafeen etter at en mann ble påført et 3-4 cm dypt knivstikk i ryggen i Oslo sentrum, ved Rådhusplassen, ved 1-tiden natt til søndag, melder NTB. 

- Tre menn mellom 19 og 20 år ble pågrepet etter kort tid, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Tore Grøttum til NTB. 

En kvinne ble også påført et mindre knivstikk i ryggen, men det er usikkert om hun ble angrepet, eller om hun forsøkte å gå imellom.