Tre koner avslørte hverandre på sykebesøk

Polygamist våknet til sjokk etter operasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Melvyn Reeds trippelliv ble avslørt etter hans triple bypass-operasjon. Tross hans iherdige anstrengelser for å unngå det, møtte alle tre konene opp til sykebesøk samtidig.

De ante selvsagt ugler i mosen, og hadde rådslagning på parkeringsplassen etter å ha møtt hverandre inne hos den 59 år gamle administrerende direktøren fra Kettering i Midt-England. Da fant de fort ut at alle tre var gift med ham uten å vite om hverandre, skriver nyhetsbyrået AP.

Flerkoneri er likhet med i Norge, forbudt i Storbritannia, og 19. juli ble Reed idømt fire måneder betinget fengsel og 800 kroner i saksomkostninger. Ingen av de fire ektefellene har valgt å kommentere den uvanlige saken, men flere britiske medier melder at polygamisten har flyttet inn med sin første kone Jean Grafton. De giftet seg i 1966, men ektemannen forlot henne seinere uten å skille seg.

I 1998 giftet han seg med Denise Harrington, og Lyndsey Hutchinson fikk også ring i 2003. Begge har ifølge London-politiet søkt juridisk hjelp for å skille seg, men ifølge juseksperter har ekteskapene aldri vært gjeldende siden Reed allerede var gift.

<B>KUN EN EKTEFELLE OM GANGEN: Den norske straffelovkommisjonen ønsker at vi skal slutte å straffe polygami, men foreløpig må også nordmenn nøye seg med en kone eller ektemann.