Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre koner er for lite

Gambierne bare lo da presidenten fastslo at tre koner var nok fram til 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vær så snill å la de unge mennene få gifte seg også, proklamerte president Yahya Jammeh da han i går feiret niårsdagen for regimet sitt.

Han forbyr menn å gifte seg med flere enn tre kvinner, men fastholder at forbudet bare skal vare i tre år. Lovbrytere vil straffes med fengsel.

Først brøt forsamlingen ut i latter. Så gikk det opp for dem at sjefen faktisk mente alvor - at tre kvinnfolk var nok fram til 2006. Nå har presidenten terget på seg viktige deler av den sterkt konservative, muslimske befolkningen.

- Han har ingen rett til å stanse vår polygame praksis. Det har vært en akseptert norm i årevis, sier en mann i hovedstaden Banjul til BBC.

President Jammeh provoserte samtidig ved å advare mot muslimsk fanatisme som skaper mistillit mellom muslimene og Gambias kristne minoritet. 90 prosent av befolkninga lever etter islam - flertallet etter en streng tolkning. De religiøse lederne som har vært blant Jammehs viktigste støttespillere, vurderer nå sitt forhold til ham.

DISKUTERER KVINNFOLK? Yahya Jammeh fikk pratet ut med sin mer kjente presidentkollega tidligere denne måneden.