Tre kortbaneflyplasser legges trolig ned

Regjeringen vil legge ned tre av landets flyplasser. Flere er i faresonen fordi Luftfartsverket mangler penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men de fleste kortbaneflyplassene vil fortsatt ha rutetrafikk, melder TV 2. Regjeringen har vurdert samtlige av landets kortbaneflyplasser, og tirsdag legges en helt ny struktur for kortbanenettet fram.

Luftfartsverkets anstrengte økonomi, sviktende trafikk, samt nye og strenge sikkerhetskrav som krever store investeringer, er årsaker til omleggingen.

Det foreslås å samordne flytrafikken i nabobyene Vardø og Vadsø i Finnmark. Narvik mister sin lokale flyplass, og trafikken samordnes med Harstad og Evenes. Fagernes lufthavn, Leirin, vil miste rutetilbudet, ifølge TV-kanalen.

Også flyplassen på Helgelandskysten er vurdert, men her mener departementet at det må anlegges nye veiløsninger før dagens tre flyplasser kan samordnes til en.

1. april neste år går dagens anbud på kortbanenettet ut. Det er også sannsynlig dato for avviklingen av rutetrafikken på de tre første flyplassene som fases ut av kortbanenettet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer