Coronavirus:

Tre krangler på få dager

Byrådsleder Raymond Johansen synes at helseminister Bent Høie har vært ufølsom. Statsminister Erna Solberg støtter statsråden sin. Her er Høies tre krangler på få dager.

CORONAVIRUSET: Helse- og omsorgsminister Bent Høie om konfliktene som oppsto grunnet uenighet. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet. Foto: NTB / Vidar Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie forteller til Dagbladet at det er veldig viktig for ham å framstå samlende for Norge. Den siste uka har han imidlertid havnet i offentlige konflikter med byrådsleder Raymond Johansen, Datatilsynet og Kommune-Norge.

- Er dette et uttrykk for at det er slitsomt å håndtere covid-19?

- Det er slitsomt. Det kan jeg bekreftet. Men det har det vært hele veien, så det er ikke noe nytt, sier helseministeren lattermildt til Dagbladet.

- Sammen skal vi holde ut og ha kontroll i denne situasjonen. Det er viktig, og det er derfor jeg har vært opptatt av at Norge skal være et annerledesland i positiv forstand. Derfor må vi ha gode og effektive lokale tiltak, og det er det som betyr noe for meg, og det er det Oslo nå har gjort.

Oslo-konflikten

Det var i forrige uke at Helsedirektoratet sendte et brev til Oslo hvor de konkluderte med at det var behov for å sette inn kraftigere virkemidler. Oslo kommune og byrådsleder Raymond Johansen mente derimot at det var hensiktsmessig å vente og se hvordan de allerede innførte tiltakene og høstferien ville påvirke smittespredningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer