Tre krypskyttere spist av stor løveflokk

Det eneste de fant var en hodeskalle og en del av et hoftebein.

SPIST: Tre krypskyttere ble drept av løver da de tok seg inn på parkens område for å drive ulovlig jakt på neshorn. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
SPIST: Tre krypskyttere ble drept av løver da de tok seg inn på parkens område for å drive ulovlig jakt på neshorn. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre krypskyttere skal ifølge Newsweek være drept av en løveflokk i Sør-Afrika.

De tre skal ha sneket seg inn på Sibuya-reservatet for å jakte neshorn tidligere denne uka, men skal altså ha møtt en ublid skjebne.

Nick Fox, eieren av parken, sier til magasinet at de må ha sneket seg inn på området sent søndag kveld eller tidlig mandag morgen.

- De eneste menneskelevningene vi fant var en hodeskalle og en del av et hoftebein. Alt annet var borte. Det er så lite igjen at det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange som ble drept.

Ifølge dansk TV2 sier han at det dreier seg om en stor løveflokk.

- De gikk rett inn i en flokk løver. Det er en ganske stor flokk, så hadde nok ikke mye tid.

- Sender en tydelig beskjed

KRYPSKYTTERE: Brian Christy og teamet kommer over levningene etter en mann som har blitt drept, og finner bevis på at krypskytterne tar i bruk helikoptere i jakten på elfenben. Video: National Geographic Vis mer

Han legger samtidig til at de tror det dreier seg om tre personer, da de fant tre par sko og tre par hansker. De fant også en kraftig boltesaks, jaktrifler med grovt kaliber og lyddempere, samt en øks som brukes til å fjerne hornet til neshornene.

I tillegg er det ifølge Fox vanlig at slike krypskytter-grupper består av tre personer.

- Vi beklager at mennene mistet livet, men de kom hit for å drepe våre dyr. Dette sender en tydelig beskjed til andre krypskyttere, sier han til Daily Mail.

Politiet har bekreftet dødsfallene overfor den britiske avisa, og forteller at våpnene de fant vil bli undersøkt. Slik vil de kunne fastslå om de har blitt brukt til liknende jakt tidligere.

Fant bare hodet

I februar skjedde en liknende episode skjedde i et viltreservat i Hoedspruit i den nordlige Limpopo-provinsen, nær Kruger nasjonalpark. Den gang mistet én person livet.

- Det virker som om offeret drev krypskyting i viltreservatet da han ble angrepet og drept av løver. De spiste kroppen hans, nesten alt, og de etterlot bare hodet og noen få levninger, sa en talsmann for politiet i Limpopo, Moatshe Ngoepe, ifølge NTB.

KJEMPER: Eiendomsinvestor Øyvind Christensen fra Trondheim driver jakt i mosambik og står midt i kampen mot krypskytting av neshorn i Afrika. Reporter: Torgeir Krokfjord / Video, redigering: Geir Barstein Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Evening Standard skrev at politiet først trodde den drepte mannen var en traktorsjåfør som jobber i naturreservatet, men fant ut at det muligens var en krypskytter da de oppdaget liket.

Krypskyttere går oftest etter neshorn i Sør-Afrika. Det er stor etterspørsel etter hornene til disse dyrene i Kina, Vietnam og andre asiatiske land, der mange tror at de har potensfremmende effekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer