Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre kurdere drept under protestaksjon

Israelske sikkerhetsvakter skjøt og drepte tre kurdere da kurdiske demonstranter stormet det israelske generalkonsulatet i Berlin i dag, opplyser tysk politi. Minst 15 mennesker ble såret under skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre kurderne ble skutt da de var i ferd med å bryte seg inn i konsulatets bygning. En gruppe kurdere skal likevel ha lykkes i å okkupere konsulatet. Ifølge israelsk radio ble flere personer tatt som gisler i konsulatet. Mer enn 100 kurdiske demonstranter var samlet utenfor bygningen, og omtrent like mange skal ha blitt arrestert av politiet. Mange skal ha vært væpnet med jernstenger og køller.

Berlin-politiet sendte store styrker til åstedet. Tysk politi opplyste at det ikke var innblandet i skytingen.

Mossad

Aksjonen mot konsulatet kom etter meldinger om at den israelske etterretningstjenesten Mossad medvirket under pågripelsen av kurderlederen Abdullah Vcalan i Kenya mandag. Israel har kategorisk tilbakevist disse meldingene.

Skytingen førte til at Israel stengte alle sine diplomatiske stasjoner i Europa med øyeblikkelig virkning, i tilfelle hevnaksjoner.

Israelske tjenestemenn sa tidligere tirsdag at det var gitt ordre om skjerpet beredskap ved Israels ambassader og andre representasjoner i Europa. I går okkuperte kurdiske demonstranter det greske konsulatet i sentrum av Berlin i over 15 timer.

(NTB-DPA-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media