ANDRE TILFELLE: I går sikret åstedsgranskere spor i leiligheten på Frogner der to kvinner ble funnet voldtatt og bundet fast, men halvannet døgn tidligere skjedde trolig nøyaktig det samme med en annen kvinne i Oslo. Foto: TORBJØRN GRØNNING
ANDRE TILFELLE: I går sikret åstedsgranskere spor i leiligheten på Frogner der to kvinner ble funnet voldtatt og bundet fast, men halvannet døgn tidligere skjedde trolig nøyaktig det samme med en annen kvinne i Oslo. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer

- Tre kvinner bundet, voldtatt og ranet på to dager

Politiet tror de samme to mennene står bak og at det er enda flere ofre blant prostituerte i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Samtidig som oslopolitiet i går jobbet på spreng med avhør etter at to ungarske kvinner ble voldtatt, bundet og ranet på Kvinnedagen, meldte et nytt offer seg.

Beskrivelsene hennes tyder på at de samme to gjerningsmennene står bak og at politiet kan stå overfor en serievoldtektssak.

Mye tyder på at de hensynsløse rans- og voldtektsmennene, trolig med afrikansk utseende, også kan ha slått til mot ytterligere kvinner. Dagbladet kjenner til at politiets seksjon for organisert kriminalitet er koblet inn i etterforskningen, som ledes av volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Samme metodePå Frogner var det to kvinner på 30 og 36 år som tirsdag ettermiddag ble funnet bundet fast og med bind for øynene da politiet rykket ut på meldinger om kvinneskrik fra leiligheten.

Begge har forklart at de ble voldtatt. Gjerningsmennene, som var delvis maskert da de overfalt kvinnene, forsvant med blant annet mobiltelefoner, pass og kontanter.
 
Etter at Frogner-saken ble kjent i går, valgte også en russisk kvinne å oppsøke politiet.

- Hun har anmeldt en likelydende hendelse, natt til lørdag 6. mars. To personer tok seg inn i boligen, voldtok henne, og stakk av med blant annet pc og mobiltelefoner. Også denne kvinnen ble bundet før ugjerningene, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Hun vil ikke slå fast at det er snakk om de samme gjerningsmennene, men regner det som sannsynlig.

- Nærheten i tid og likhetene i hendelsesforløpet kan peke mot det, sier Rohde.

De tre kvinnene som så langt regnes som ofre i saken har alle fortalt at de er i Norge for å prostituere seg.

- For oss betyr kvinnenes bakgrunn ingenting i forhold til vår ressursbruk. Denne saken har topp prioritet, understreker politiinspektøren.

Kan være ukjente ofreKilder i det kriminelle miljøet i Oslo opplyste tidligere denne uka til Dagbladet at flere prostituerte i Oslo har vært utsatt for det som kan være de samme gjerningsmennene. Disse ofrene skal ikke ha turt å anmelde de svært brutale overgrepene til politiet.

Etterforskerne ber nå eventuelle kvinner i den situasjonen om å melde seg så snart som mulig.

- Vi er også kjent med opplysninger om ytterligere tilfeller. Jeg oppfordrer de som mener de har opplevd noe slikt om å anmelde saken. Dette er svært viktig for politiet med tanke på å finne gjerningsmennene, sier Rohde til Dagbladet.

Kvinnene i Frogner-saken har beskrevet gjerningsmennene som afrikanere, hvorav den ene var «liten» og rundt 165-170 cm høy, mens den andre var «atletisk» og høyere. Ofrene ble fraktet til voldtektsmottaket der det ble sikret biologiske spor, men det vil ta lang tid å få disse analysert.

- HØYT PRIORITERT: Sjef for volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, bekrefter at politiet nå etterforsker flere voldtekter som kan være begått av samme gjerningsmenn.
- HØYT PRIORITERT: Sjef for volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, bekrefter at politiet nå etterforsker flere voldtekter som kan være begått av samme gjerningsmenn. Vis mer