Tre kvinner dømt for hallikvirksomhet

Sendte kvinner fra Litauen til Norge for å drive prostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre kvinner fra Litauen er i Oslo tingrett dømt til fengsel i til sammen to år for hallikvirksomhet.
De tre drev hallikvirksomhet i tidsrommet 2008-2009.

La til rette for sexhandel
Kvinnene la til rette for at andre kvinner fra Litauen kunne drive sexhandel i Oslo. De skaffet dem blant annet steder å bo, som også fungerte som arbeidsplass, hjalp til med sexannonsering på nett og betalte for flere av disse. Kvinnene forlangte 70 prosent av de prostituertes inntekter, som de samlet inn.
Store deler av pengene, nærmere bestemt 140 000 kroner, ble sendt til bakmenn i Litauen.

De tre er alle tidlig i 20-årene. To av dem bodde i Litauen, mens den tredje oppholdt seg på en adresse i Oslo.

Politibetjent tok kontakt
Det hele ble rullet opp da en politibetjent i Oslo politidistrikt sjekket en av sexannonsene kvinnene hadde lagt ut på nettstedet clubcontact.no.

Han utga seg for å være en kunde og fikk beskjed om å møte i en leilighet på Grünerløkka. Tre kvinner befant seg i leiligheten. To av dem er nå dømt for hallikvirksomhet.
Dette møtet fant sted 17. september i 2009. Dagen etter ble den første av de tre kvinnene pågrepet. Alle tre har forklart at de kom til Norge etter å ha hatt kontakt med samme kvinne i Litauen, «Jelena».

Anmeldt for menneskehandel
Kvinnene ble i Oslo tingrett dømt til  henholdsvis seks måneder, ni måneder og 90 dager i fengsel.
Den tredje kvinnen, som fikk den laveste straffen, fikk ifølge dommen en mildere straff fordi  hun anmeldte bakkvinnen «Jelena» i Litauen for menneskehandel og har bidratt vesentlig til å oppklare saken.
I forbindelse med anmeldelsen ga hun en uforbeholden tilståelse for den straffbare virksomheten hun selv hadde bedrevet, heter det i dommen.