Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre kvinner drept i gisselsituasjon på pleiehjem

Også gjerningsmannen er funnet død.

GISSEL: Store væpnede styrker har rykket ut etter rapporter om en gisselsituasjon på Veterans Home of California. Foto: JL Sousa/Napa Valley Register via AP
GISSEL: Store væpnede styrker har rykket ut etter rapporter om en gisselsituasjon på Veterans Home of California. Foto: JL Sousa/Napa Valley Register via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bevæpnet mann ikledd en sort skuddsikker drakt tok fredag tre gisler ved et pleiehjem for krigsveteraner i California.

Etter nesten åtte timer ble de tre gislene, alle kvinner, funnet døde inne på pleiehjemmet. Også gjerningsmannen var død.

- Dette er tragiske nyheter. Nyheter vi hadde håpet vi skulle få slippe å gi til offentligheten, sier Chris Chils fra California Highway Control, ifølge NBC News.

Ifølge nyhetsbyrået AP jobber nå myndighetene med å varsle de pårørende.

- De som ble drept var tre vidunderlige og dedikerte kvinner som sto opp hver morgen for å gjøre livet til veteraner bedre, sier Mike Thompson, kongressmedlem som representerer området, i en pressemelding.

Skuddveksling

Gisseltakeren tok opprinnelig flere gisler, men slapp noen fri.

Noen timer ut i gisseldramet ble det avfyrt rundt 30 skudd ved hjemmet, Veterans Home of California Yountville, skrev Kron4 News.

- Det var en skuddveksling med skudd både fra politibetjenter og den mistenkte. Det ble avfyrt mange skudd, sier sheriff John Robertson.

Politiet prøvde i flere timer å få kontakt med gjerningsmannen, men han besvarte ikke politiet oppringninger. Gjerningsmannens identitet er kjent, men politiet har så langt ikke sagt noe om ham.

De drepte gislene er ansatte ved The Pathway Home, et privat program som behandler krigsveteraner fra Irak og Afghanistan for posttraumatisk stresslidelse (PTSD) ved pleiehjemmet, opplyser lokalt politi.

Tok seg inn på fest

Ektemannen til en av dem som arbeider ved institusjonen, sier til nyhetsbyrået AP at gjerningsmannen snek seg inn på en avskjedsfest for en ansatt.

Politibetjenter spesialisert i forhandling med gisseltakere er på stedet.

Ifølge TV 2 er en skole i nærheten stengt i forbindelse med skytingen.

Veteranhjemmet åpnet i 1884, og er det største i sitt slag i USA med rundt 1 000 eldre og funksjonshemmede beboere, skriver NTB.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!