- Tre kvinner holdt som slaver i 30 år: Mann og kvinne løslatt bare timer etter pågripelsen

Sjokkfunn i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld ble det kjent at politiet aksjonerte mot et hus i Sør-London i slutten av oktober. De ble tipset om at tre kvinner ble holdt fanget av en mann og en kvinne, og slo til.

Inne i huset fant de malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30), som skal ha blitt holdt som slaver der i 30 år.

Det 67 år gamle paret som eide huset ble arrestert i går morges, men er nå løslatt mot kausjon, melder Sky News.

«Svært traumatisert» Politiet opplyser at de tre kvinnene er «svært traumatisert», og at de knapt har vært utenfor huset. Den yngste kvinnen ble trolig født i huset.

- De var et veldig hyggelig par. De virket bare som et veldig normalt par. Dette er bare veldig uheldig, sier naboen, som vil være anonym, til The Press Association.

Også politiet er sjokkert over funnet.

- Vi har aldri sett noe slikt som dette, sa sjef for avsnittet for menneskehandel i London-politiet Kevin Hyland på en pressekonferanse.

Egne rom Huset de tre ble holdt i blir beskrevet som et vanlig hus i en vanlig gate i bydelen Lambeth som ligger litt sør for sentrum av London.

Den yngste av kvinnene som nå er reddet ut, skal ha vært i fangenskap i hele sitt liv.

Kvinnen skal sammen med de to andre kvinnene hatt svært begrensede muligheter til å bevege seg.

- 30-åringen har ikke hatt noen normal kontakt med verden utenfor huset, sier politiinspektør Kevin Hyland i London Metropolitan Police.

Kvinnene skal ha hatt egne rom de kunne oppholde seg i, men fikk ikke gå ut av inngangsdøra. Etterforskningen startet etter at den 57 år gamle irske kvinnen kontaktet organisasjonen Freedom Charity i oktober og fortalte at de ble holdt fanget.