Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre kvinner holdt som slaver i London i 30 år

- Tre kvinner reddet fra huset, to personer arrestert.

POLITIET: Kevin Hyland roser den frivillige organisasjonen Freedom Charity som var hovedårsaken til at politiet fikk reddet de tre kvinnene som ble holdt fanget i Sør-London. Foto: AFP/NTB Scanpix.
POLITIET: Kevin Hyland roser den frivillige organisasjonen Freedom Charity som var hovedårsaken til at politiet fikk reddet de tre kvinnene som ble holdt fanget i Sør-London. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre kvinner er reddet etter at de skal ha vært holdt som slaver i et hus i Sør-London i 30 år. Det opplyser politiet ifølge BBC.

En malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30) er reddet fra huset, sier politiet. Ifølge politietterforskere ved Scotland Yard skal de være svært traumatisert.

To personer, en 67 år gammel kvinne og en 67 år gammel mann, er pågrepet i saken. De to er bragt inn etter mistanke om slaveri.

Det er fortsatt uklart om alle tre kvinnene har sittet like lenge i fangenskap, men en av kvinnene har opplyst at hun ble holdt som fange i over 30 år.

Fikk en telefon - Politiet ble kontaktet i oktober av den frivillig organisasjonen Freedom Charity etter at de hadde mottatt en telefon fra en kvinne som hevdet hun hadde blitt holdt mot sin vilje i over 30 år i et hus i Sør-London, sa en polititjenestemann fra Scotland Yard.

- Videre undersøkelser fra politiet førte fram til huset hvor kvinnen oppholdt seg sammen med to andre kvinner. Freedom Charity forhandlet på skånsomt vis fram en avtale som gjorde oss i stand til å redde de tre kvinnene, sier politimannen til Guardian.

- Vi applauderer den jobben som Freedom Charity har gjort og vi samarbeider tett med dem i håndteringen av de tre kvinnene, sier etterforsker Kevin Hyland fra menneskehandelavsnittet i The Metropolitan Police.

- Vi jobber nå sammen med organisasjonen for å hjelpe disse kvinnene som ser ut til å ha blitt holdt i over 30 år. Vi har satt i gang en stor etterforskning for å skaffe alle faktaene rundt disse alvorlige anklagene, Kevin Hyland til The Guardian.

Aneeta Prem som er grunnlegger av Freedom Charity, fortalte Sky News at de påståtte ofrene var i stand til å selv gå ut av huset.

- Vi har hatt samtaler med dem mens de var inne i huset. Vi avtalte på forhånd når vi kunne ringe for å ha dybdesamtaler med dem. De ga oss faste tider når de var i stand til å snakke med oss, sier Aneeta Prem til Sky News.

- Det var planlagt at de ville være i stand til å gå ut av eiendommen. Politiet var på stedet og ventet i kulissene, sier hun.

De to personene som ble arrestert ble betraktet «familiens overhoder», sa Ms Prem og la til at de livreddet kvinnene mente de var i «livsfare» og var «vettskremte».

- Jeg tror ikke naboene viste noen ting. Dette var et ordinært hus i en helt ordinær gate. De hadde sine rom i huset, men de hadde svært strenge restriksjoner på hva de kunne gjøre og hva de ikke kunne gjøre. De kunne ikke forlate huset, sier Aneeta Prem til Sky News.

Hun sier at de tre kvinnene nå blir godt tatt vare på og at de vil få all den hjelp som er mulig å gi dem.

- Jeg er så takknemlig for at de så nyhetene. Nå må de starte jobben med å bygge opp livene sine på nytt, sier hun. 

Saken oppdateres.