Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
KNIVSTIKKING: Seint tirsdag kveld mottok Øst politidistrikt meldinger om at flere personer var blitt knivstukket i Sarpsborg. Video: Nyhetstips Vis mer

Tre kvinner knivstukket

Tre kvinner er blitt knivstukket på ulike steder i Sarpsborg seint tirsdag kveld. En av de fornærmede er bekreftet omkommet, opplyser politiet. Gjerningsmannen ble pågrepet med elektrosjokkvåpen.

Seint tirsdag kveld mottok Øst politidistrikt meldinger om at flere personer var blitt knivstukket i Sarpsborg. Meldingene gikk også ut på at det dreide seg om flere åsteder.

Kort tid seinere opplyste politiet at tre personer var blitt knivstukket på ulike steder. En av dem ble bekreftet omkommet, mens en annen betegnes som alvorlig skadd. Den tredje ble knivstukket i armen.

På tidspunktet ba politiet folk om å holde seg innendørs, og unna Sarpsborg sentrum.

Tre kvinner

Den første meldingen gjaldt en knivstukket kvinne, opplyser politiet i en pressemelding omkring klokka 01.30. Kort tid seinere fikk de nye meldinger om knivstikkinger i St. Nikolas-gate og Oskars gate. Alle de tre ofrene er kvinner.

Politiet vurderte situasjonen som en pågående, livstruende hendelse, og sendte derfor alle tilgjengelige mannskaper til Sarpsborg.

Politiet opplyser videre at et av ofrene gjenkjente gjerningsmannen, og at vedkommende ble pågrepet på en adresse i Sarpsborg sentrum.

På nåværende tidspunkt er det ingenting som tyder på at flere gjerningspersoner kan være involvert, og politiet anser situasjonen som under kontroll. Samtidig opplyser de at de vil være i Sarpsborg med store styrker gjennom natta for å ivareta sikkerhet, ro og orden.

OPPFORDRING: Folk har blitt bedt om å holde seg unna sentrum. Foto: Nyhetstips.no
OPPFORDRING: Folk har blitt bedt om å holde seg unna sentrum. Foto: Nyhetstips.no Vis mer

Kjenning

- Gjerningsmannen er registrert hos politiet med et par saker fra tidligere, uten at jeg har inngående kunnskap om hva slags saker det dreier seg om, sier leder for fellesoperative tjenester (FOT) i Øst politidistrikt, Olav Unnestad, til Dagbladet.

Ifølge SA skal det dreie seg om voldsrelaterte hendelser.

- Mannen ble pågrepet ved bruk av elektrosjokkvåpen, fortsetter han.

- Har mannen en relasjon til noen av ofrene?

- Jeg kan ikke kommentere hvorvidt gjerningsmannen har en relasjon til noen av ofrene. Dette vil bli avklart gjennom etterforskningen.

Tre åsteder

Unnestad ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet mistenker at angrepene var tilfeldige og uprovoserte.

- Det dreier seg om tre forskjellige åsteder. Jeg kan ikke kommentere hvordan gjerningsmannen forflyttet seg mellom stedene. Dette er detaljer som vi vil få mer kunnskap om etter hvert, sier han og fortsetter:

- Den ene kvinnen er bekreftet omkommet, den andre er alvorlig skadd og den tredje er lettere skadd.

UNDERSØKELSER: Det har blitt utført krimtekniske undersøkelser på stedet. Foto: Nyhetstips.no
UNDERSØKELSER: Det har blitt utført krimtekniske undersøkelser på stedet. Foto: Nyhetstips.no Vis mer

Vitne

Sarpsborg Arbeiderblad skriver at de har vært i kontakt med ektemannen til et av ofrene. Mannen sier at gjerningsmannen banket på døra deres, tok seg inn i boligen og gikk til angrep på mannens kone. Kona skal ha blitt stukket i armen.

- Vi satt og så på TV, så banket det på døra. Da jeg åpnet forsøkte han å stikke meg, men jeg kom meg unna, gjengir avisa.

Minst ti ambulanser og luftambulanse har vært involvert i oppdraget. I tillegg har vitner observert væpnede politifolk i gatene i Sarpsborg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!