- Tre kvinner voldtatt i Bergen

Tre stygge overfallsvoldtekter i Bergen i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre kvinner skal ha blitt voldtatt i Bergen i helga, to natt til lørdag og en natt til søndag.

Den ene kvinnen, som er i 20-årene, skal ha blitt voldtatt av to menn.

På bakgrunn av beskrivelsene av gjerningsmennene utelukker politiet at det er noen sammenheng mellom de tre voldtektene. Det betyr at fire voldtektsmenn kan være på frifot i byen.

Rene overfall

Politioverbetjent Carl-Petter Leganger sier til bt.no i dag at to av voldtektene er rene overfallsvoldtekter.

- I fjor hadde vi to overfallsvoldtekter i Bergen. Nå har vi like mange i løpet av en helg, sier Leganger.

Den første voldtekten skal ha skjedd natt til lørdag i Vestre Torggate, i en hage like ved veien. Klokka var da mellom 03.00 og 03.30.

- En kvinne i 20-årene har gått opp bakken sammen med to menn hun møtte utenfor Fotballpuben, så drar de henne inn i en hage og voldtar henne, begge to, sier Leganger.

Begge gjerningsmennene skal ha snakket bergensk. Politiet jobber nå på spreng for å identifisere disse to mennene, og skal ha enkelte spor å gå etter.

Truet med kniv

Den neste voldtekten skjedde litt seinere samme kveld, rundt klokka 04.00, i området rundt Steinkjellergaten.

- En kvinne i 20-årene var på fest i området rundt Steinkjellergaten. Hun gikk ut for å røyke, og kom i prat med en kar. Han foreslo at de skulle gå litt rundt for å lufte seg. Plutselig trekker han frem en kniv, truer henne inn i et smug og voldtar henne, sier Leganger til Bergens Tidende.

Det skal ha vært flere vitner til denne voldtekten, men gjerningsmannen skal ifølge vitner ha forklart at det var damen hans. Da lå kvinnen ved siden av ham, og turte ikke skrike.

denne gjerningsmannen blir beskrevet som 25-30 år gammel, høy og slank, med lys hud. Han hadde på seg en mørk jakke med hettegenser under.

Voldtatt i buskene

Natt til søndag meldte en tredje kvinne at hun var voldtatt. Dette skal ha skjedd mellom klokka 04.30 og 05.00, i buskene ved SAS-hotellet på Bryggen i Bergen

Kvinnen gikk inn i buskene fordi hun måtte på do, og der ble hun plutselig overrasket av to menn. Den ene holdt vakt, mens den andre skal ha voldtatt kvinnen.

Gjerningsmannen skal ha snakket gebrokkent norsk, muligens opprinnelig fra Balkan.

Alle de tre kvinnene ble undersøkt på voldtektsmottaket i Bergen, noe som betyr at politiet kan ha sikret biologiske spor.