Tre leger og ti erklæringer sier Sonja er for syk til å jobbe

Likevel får hun ikke uføretrygd av NAV. - Gå på sosialen, sa de.

KJEMPET I 12 ÅR: Sonja Karina Windstad er sliten av å kjempe mot byråkratiet. - Kunne jeg jobbet ville jeg langt heller gjøre det, enn å slite meg ut på å få uføretrygd, sier Windstad. Advokat Vidar Sinding (t.v.) er forferdet over behandlingen klienten har fått. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no
KJEMPET I 12 ÅR: Sonja Karina Windstad er sliten av å kjempe mot byråkratiet. - Kunne jeg jobbet ville jeg langt heller gjøre det, enn å slite meg ut på å få uføretrygd, sier Windstad. Advokat Vidar Sinding (t.v.) er forferdet over behandlingen klienten har fått. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg likte jobben min veldig godt. Godt samarbeid, trivelige kolleger, trygt og stabilt, sier en Sonja Karina Windstad (45).

Hun savner jobben som kantinesjef i Aurskog, men etter noen år var uhellene så mange og smertene så store at hun så seg nødt til å si opp.

- Jeg våknet med sovende armer og mistet serveringsbrett og tallerkener på jobben. Etter å ha vært hjemme i permisjon med min nyfødte sønn kom jeg tilbake på jobb, men da skjønte jeg at det ikke gikk. I lange perioder var det smerter 24 timer i døgnet, sier Windstad til Dagbladet.no.

Oppsigelse vondest- Det ble mange turer på bakrommet for å samle krefter og tanker underveis. Men jeg hadde det aldri så vondt som da jeg sa opp, sier hun.Windstad visste ikke hva hun gikk til da hun sa opp kantinejobben, men regnet med at helsevesenet og Aurskog-Høland kommune ville ta vare på en arbeidstaker som ikke klarte mer.

I ryggen hadde hun etterhvert flere leger og utredninger, som konkluderte med at hun ikke kunne gjenoppta arbeidet og burde over på uføretrygd. Allikevel nekter NAV Aurskog-Høland henne trygd og mener at hun får «søke på sosialhjelp».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer