Tre litauere pågrepet for drapet i Drammen

Siktet for drapet på 56 år gamle Arild Lund 31. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet pågrep mandag kveld og natt til tirsdag tre menn i forbindelse med drapet på 56 år gamle Arild Lund. De tre mennene, alle fra Litauen, er alle foreløpig siktet for selve drapet.

Etter det Dagbladet.no erfarer var alle de tre siktede bosatt like i nærheten av avdøde. Såvidt politiet kjenner til skal mennene ikke ha vært i omgangskretsen til Lund på noen måte.

En av muligheten politiet nå undersøker er at et rent økonomisk motiv kan ha vært bakgrunnen for det brutale drapet.

Massiv, grov vold

Lund ble funnet slått i hjel i sin egen stue i Gamle Kirkeplass 4 i Drammen sentrum 31. januar i år.  Han ble funnet av en venninne i 60-års alderen som kom for å besøke han.  Den drepte jobbet som sjømann, men var hjemme på permisjon.

- Omfattende etterforsking har ført til at vi nå kunne foreta disse pågripelsene, sier leder for etterforskingsseksjonen ved Drammen politistasjon, Håkon Grøttland.

56-åringen ble etter det Dagbladet.no erfarer påført massiv, grov vold mot kroppen som gjorde at erfarne etterforskere raskt kunne utelukke en ulykke. Politiet mener leiligheten var åstedet for drapshandlingen.

Dagbladet.no har tidligere fått opplyst at leiligheten ikke bar preg av kamp. Det kan bety at offeret ble overfalt av en eller flere gjerningspersoner før han rakk å gjøre betydelig motstand.

FUNNET DREPET I sin egen leilighet i 3. etasje i denne bygården i Drammen sentrum ble den 56 år gamle sjømannen funnet død. Foto: SCANPIX
FUNNET DREPET I sin egen leilighet i 3. etasje i denne bygården i Drammen sentrum ble den 56 år gamle sjømannen funnet død. Foto: SCANPIX Vis mer

Både taktiske og tekniske etterforskere fra Kripos har jobbet intenst med den spesielle drapssaken sammen med lokalt politi den siste måneden.

Jobbet i samme firma

De tre siktidene mennene er tilknyttet samme firma, og jobbet i Norge på midlertidige arbeidskontrakter.

Litauerene, som alle er i 30-årene, ble pågrepet  på to adresser i Drammen sentrum, ifølge politiet uten dramatikk. De siktede sitter i politiavhør ved Drammen politistasjon utover kvelden og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Politiet kan ikke utelukke at det vil bli gjort flere pågripelser i forbindelse med drapet.

Tre litauere pågrepet for drapet i Drammen