Angrep i Sverige

Tre livstruende skadd

Politiet har sperret av fem steder i Vetlanda, der åtte personer har blitt skadd i det som skal være et knivangrep. Den antatte gjerningsmannen er skutt av politiet.

ANGREP: Politiet etterforsker et mulig terrorrelatert angrep i Vetlanda. Foto: Reuters / NTB
ANGREP: Politiet etterforsker et mulig terrorrelatert angrep i Vetlanda. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åtte personer skal være skadd, flere av dem alvorlig, etter at en mann gikk til angrep med en knivlignende gjenstand i Vetlanda, sør i Sverige.

Region Jönköping melder onsdag kveld at tre av de åtte er livstruende skadd. To er alvorlig skadd.

Svenske medier skriver at flere innringere meldte om at personer hadde blitt angrepet med en øks. Politiet vil ikke bekrefte våpenet.

Politisjef Jonas Lindell i Höglandet forteller på en pressekonferanse at de ankom stedet med flere patruljer. Tre minutter seinere ble den antatte gjerningsmannen lokalisert.

- I forbindelse med pågripelsen, avfyres et våpen og den mistenkte blir truffet. Personen var bevæpnet, og ble ført til sykehus. Skadeomfanget er ukjent, sier Lindell.

Statsminister Stefan Löfven fordømmer angrepet. Les uttalelsen fra Löfven lenger ned i saken.

Kjent av politiet

Gjerningsmannen skal være i 20-åra, og er kjent for politiet fra før. Han er ennå ikke avhørt av politiet, men skal ikke være livstruende skadd.

Politiet vil ikke gå inn på detaljer knyttet til våpenet eller hvor mange gjerningsmannen hadde på seg da han ble pågrepet.

ETTERFORSKER: Politiet har sperret av fem områder i Vetlanda. Foto: Mikael Fritzon / AFP / NTB
ETTERFORSKER: Politiet har sperret av fem områder i Vetlanda. Foto: Mikael Fritzon / AFP / NTB Vis mer

Svenske medier har skrevet at politiet etterforsker angrepet som et mulig terrorangrep. Politisjef Malena Grann i Jönköping sier at hovedetterforskningen går på drapsforsøk, men at de også undersøker mulige terrormotiv.

- Det har kommet detaljer som gjør at vi ser på terrormotiv, men jeg kan ikke gå inn på hva dette er. Vi samarbeider tett med Säpo om dette, sier Grann.

Politiet har sperret av fem områder i Vetlanda hvor folk har blitt angrepet. De gjør undersøkelser i området. Politiet tror ikke det dreier seg om flere gjerningsmenn enn én på nåværende tidspunkt.

Fordømmer

Politisjef Grann sier at politiet jobber intensivt med saken.

- Vi vil jobbe med dette over tid og med mye ressurser. Vi vil komme i kontakt med alle som kan ha informasjon. Vi vil foreta mange avhør i saken og kan derfor ikke gå ut med for mange detaljer nå. Det er et intensivt etterforskningsarbeid.

Politiet har varslet ny pressekonferanse om saken torsdag.

Statsminister Stefan Löfven fordømmer angrepet.

- Vi blir påminnet om hvor skjør vår trygghet er. Jeg oppfordrer alle til å sende en tanke til de som er rammet og til de i helsevesenet, politiet og kommunen som jobber med å ta vare på de skadde og gjenoppbygge sikkerheten, sier han i en uttalelse.

Han sier også at «vi skal møte disse avskyelige handlingene med samholdets kraft».

Innenriksminister Mikael Damberg er orientert om hendelsen.

- Mine tanker går til de rammede og deres pårørende, sier han i en uttalelse, og føyer til at det så langt er uklart hva som har hendt og hva motivet har vært.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer