Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre løslatt etter drap

Politiet i Oslo løslot i dag kveld tre personer som er siktet for medvirkning til drap på en 25 år gammel mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har siktet i alt seks personer etter at en 25-åring ble skutt og dødelig såret i en leilighet på Grünerløkka i Oslo natt til søndag. Han døde kort tid etter i ambulansen på vei til Ullevål sykehus.

Alle seks ble pågrepet i leiligheten der avdøde ble funnet skutt i hodet. Politiet løslot tre av de siktede søndag kveld. Det er uklart om de tre øvrige vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Mandag morgen vil siktelsene revurderes.

- Situasjonen var svært uklar, og de seks personene var ikke særlig meddelsomme overfor politiet da vi ankom. Vi valgte derfor å ta ut drapssiktelse mot alle, forteller politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at flere av de seks skal ha vært påvirket av rusmidler da de ble innbrakt. Mennene er mellom 20 og 26 år gamle. De seks siktede er alle av norsk opprinnelse og har tilhørighet til Ski og Oslo.

Politiet kunne ikke gi flere opplysninger om den drepte, ettersom det ikke er bekreftet at alle pårørende er blitt varslet.

Døde i ambulansen

De siktede ble søndag formiddag avhørt av politiet.

- Vi har gradvis fått kartlagt hendelsesforløpet, men vi kan ikke gå ut med disse opplysningene. Mandag morgen vil vi vurdere hvorvidt siktelsene skal forandres og om vi skal begjære noen varetektsfengslet, sier Abrahamsen.

Han utelukker ikke at flere personer kan bli trukket inn i saken.

- Mye tyder på at det var flere personer til stede i leiligheten, og vi oppfordrer disse vitnene til å melde seg for politiet. Vi regner med at de som har hatt noe med hendelsen å gjøre, er i vår forvaring nå, sier Abrahamsen.

Skyteepisoden fant sted i andre etasje i en bygård på hjørnet mellom Gøteborggata og Helgesens gate, like ved Sofienbergparken.

- Vi betrakter leiligheten som et åsted, sier Abrahamsen.

Tre teknikere fra Oslo-politiet var raskt på plass for å starte med tekniske undersøkelser. Denne jobben fortsatte søndag formiddag.

På besøk

Ingen av de seks som er innbrakt skal ha vært i slekt med avdøde.

Politiet kunne søndag formiddag ikke si hvorfor de sju hadde vært samlet i leiligheten, men mye tydet på at det hadde vært et selskap der rusmidler ble benyttet.

Politiet fikk melding om at en mann var skutt klokken 3.54, og rykket ut til stedet.

(NTB)

Hele Norges coronakart