Tre løslatt i stor spritsak

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet har mer eller mindre gitt opp å finne ut hvor spriten kom fra da tre menn fra Arendal for fire uker siden ble stoppet i en søkklastet lastebil på E-39 ved Helleland i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På lasteplanet sto 50 tønner à 200 liter med den fineste 96 prosent spansk druesprit.

I formiddag ble de siktede løslatt.

Politiadjutant Øystein Paulsen ved Rogaland politistasjon sier til dagbladet.no at mennene ble løslatt fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse.

Tryllekunst

Paulsen innrømmer at politiet heller ikke har peiling på hvem som skulle kjøpe spriten.

- Vi kan jo ikke trylle frem beviser, svarer Paulsen på spørsmålet om politiet har gjort en god etterforskningsjobb.

Det har ikke gjort jobben enklere for politiet at de siktede ikke har vært særlig samarbeidsvillige. En av dem har nektet å forklare seg, mens de to andre påstår at de ikke ante at det befant seg 10000 smuglersprit i lastebilen...

Politiet har heller ikke fått utskrifter av hvem de siktede har snakket med på mobiltelefon.

- Det er en flaskehals i etterforskningen at det tar så lang tid å få opplysningene fra Telenor, klager politiadjutant Paulsen.

Vil ikke ringe tollvesenet

Tollvesenet i Kristiansand mener at dette spritpartiet er av samme parti som de siste ukene har drevet i land langs Sørlandskysten. Til sammen 35 tønner er funnet i fjæresteinene.

Politiadjutant Øystein Paulsen sier at politiet ikke har noen kunnskap om dette utover meldinger i media. Han vil heller ikke ta kontakt med tollvesenet for å sjekke opplysningene.

- Nei, det er mer naturlig at de kontakter oss, sier Paulsen.

eivind.pedersen@dagbladet.no