UNDERSØKELSER: I dag er det tre måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst. Politiet antar at hun er kidnappet, og i dag gjennomfører de nye tekniske undersøkelser ved hennes bolig i Lørenskog. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Forsvinningssaken:

Tre måneder - ingen svar

92 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, er det gjort nye undersøkelser ved ekteparets bolig. Fremdeles er det ingen livstegn fra 68-åringen.

FJELLHAMAR (Dagbladet): 92 dager har gått siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem. Fremdeles vet ingen hvor hun befinner seg, og saken etterforskes med samme hovedteori - at 68-åringen ble bortført fra sitt hjem 31. oktober i fjor.

Siste sikre livstegn fra savnede Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem ca. klokka 09.14 dagen hun forsvant. Nøyaktig tre måneder etter gjorde politiet i dag nye tekniske undersøkelser ved hennes bolig på Fjellhamar i Lørenskog. Det melder Aftenposten.

Bilder fra Sloraveien viser at det brukes et apparat for 3D-skanning av åsteder. 3D-skannere brukes for å kunne gi en full grafisk framstilling av et åsted.

Da Dagbladet ankom adressen torsdag formiddag var politiets teknikere nettopp ferdig med arbeidet.

UNNGIKK OFFENTLIGHETEN: 31. oktober i fjor forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra hjemmet sitt i Lørenskog. Politiet mistenker kidnapping. 68-åringen er gift med milliardær Tom Hagen, en mann som har holdt en lav profil i offentligheten. Foto: Eivind Yggeseth / Politiet Vis mer Vis mer

Vil ikke kommentere funn

15. januar opplyste politiet at de var ferdige med å gjennomføre undersøkelser inne og ute på eiendommen til familien Hagen. Det er i etterkant blitt gjennomført søk i Langvannet like nedenfor boligen til Hagen-familien.

Søket ble avsluttet 25. januar, og politiet har bekreftet at det er gjort funn. De har imidlertid ingen kommentar til funnene på nåværende tidspunkt.

- Det ble funnet enkelte gjenstander som må undersøkes nærmere, og eventuelt sjekkes inn eller ut av saken, opplyste politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding denne uka.

I går ettermiddag var det kommet totalt 1380 tips i saken. Til tross for at flere av dem inneholder informasjon mulige skjulesteder, mistenkelige personer og mistenkelige biler er status den samme: ingen vet hvor Hagen befinner seg.

Dagen etter at politiet gikk ut offentlig med saken, ble det også sluppet overvåkningsbilder fra en vei ved arbeidsplassen til Anne-Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen. Ektemannens kontor ligger omkring fire kilometer unna huset, og bildene stammer fra morgenen 31. oktober, dagen de mener Hagen ble bortført.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

De to videoklippene viser to personer som går forbi bygget, den ene 07.36 og den andre 08.00.

Det er usikkert om dette er to forskjellige personer eller ikke, men politiet frykter at det kan være snakk om personer som var involvert i bortføringen og drev spaning av Hagen-familien. Ingen av dem har meldt seg eller er identifisert.

LANGVANNET: Onsdag startet politiet søk i Langvannet i forbindelse med den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Dette er siste nytt i saken. Reporter: Audun Hageskal. Video: Langsem, Bones og Rydning / Dagbladet Vis mer

Tok kontakt

Samme dag som Hagen forsvant, ble det også funnet et brev med et krav om løsepenger i eneboligen til ekteparet. Kravet skal ha vært på nærmere 90 millioner kroner i kryptovaluta.

Siden har kommunikasjonen mellom de antatte gjerningspersonene og familien vært svært liten. Torsdag i forrige uke gikk imidlertid familiens bistandsadvokat, Svein Holden, ut og sa at de den 16. januar fikk en ny melding.

- Dette er ikke noe bevis for livstegn eller bevis for at det er disse som har Anne-Elisabeth. På vegne av familien vil jeg først understreke at de synes det er positivt at de har blitt kontaktet etter offentliggjøringen, sa advokaten, og la til:

- Vi oppfatter det som et tydelig tegn på at Anne-Elisabeth er i live og at familien kan få henne tilbake. Vi vil imidlertid komme i bedre og annerledes kontakt med dem som hevder å ha Anne-Elisabeth.