- Tre måneder er for lite

Tre måneders pappaperm er altfor lite. Det mener Jan Thomas H. Odegard. Han er for tida hjemme med Theo (9 md.).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pappaen til Theo mener absolutt at likestillingsdirektør Mona Larsen-Asps forslag har noe for seg. Hun ønsker en lovendring der far må ta tre måneder av foreldrenes totale permisjonskvote på ti måneder - ellers vil de gå tapt.

- Det er ikke noe i veien for å ta en måned fra mor, sier Odegard. Han tror ordningen kan bli en slags garanti for at far ikke blir en perifer skikkelse i barnas liv.

- Opplevelsen av at Theo noen ganger kan foretrekke meg framfor mor, er stor. Den unner jeg alle fedre å oppleve. Mange menn vet ikke hva de går glipp av ved ikke å ta pappaperm, sier den engasjerte prosjektkoordinatoren.

Han synes det aller beste ville være om totalkvoten ble utvidet.

- Det var tøft og traumatisk for samboeren min å forlate hjemmet da Theo var 6 måneder gammel. Mødres binding er veldig sterk fram til barna er 8- 9 måneder. Derfor vil det være bedre å utvide ordningen slik at far naturlig kan overta hjemme i denne alderen.

34-åringen tror dette er eneste mulighet for å få flertallet av fedre til å ta ansvar.

UTE OG TRILLER: - I min vennekrets er det helt vanlig å ta full pappaperm, sier Jan Thomas H. Odegard. Han nyter tida med Theo (9 md.). 1. mars skal han tilbake til jobb i Afrika.