Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre måneder etter dette hoppet er Shane fortsatt ikke helt frisk

Kom levende fra det, men pådro seg 14 ribbeinsbrudd og knakk begge skulderbladene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påfunnet til amerikaneren Shane Brown fra Honolulu i Hawaii går nå verden rundt.

Ved fossen Kaspena falls bestemmer han seg for å prøve det som kunne ha blitt et spektakulært stunt, men som ender i en stygg ulykke.

RETT FØR:  Shane Brown gir en highfive til kameraten før han stiller seg på klippekanten og forsøker en trippel forlengs salto. Foto: Bulls Press
RETT FØR: Shane Brown gir en highfive til kameraten før han stiller seg på klippekanten og forsøker en trippel forlengs salto. Foto: Bulls Press Vis mer

24-åringen kommer ikke langt nok ut fra klippekanten, og slår hodet i fjellet under en av rotasjonene.

Se videoen øverst i saken.

Ventet med å hoppe ut
Sjokket fra hodeskaden gjør at han mister han kontrollen, og lander på ryggen i vannet der han treffer en trestokk. Smellet gjør at det tok rundt 30 sekunder før han dukker opp i vannoverflaten, og en kamerat kommer til unnsetning, skriver The Daily Mail tirsdag.

ETTERPÅ:  På sykehuset etter han pådro seg blant 14 ribbeinsbrudd, samt brudd i en ryggvirvel. Foto: Bulls Press.
ETTERPÅ: På sykehuset etter han pådro seg blant 14 ribbeinsbrudd, samt brudd i en ryggvirvel. Foto: Bulls Press. Vis mer

Skadelisten ble heller ikke beskjeden, og med brudd i en ryggvirvel, 14 ribbein, og begge skulderbladene måtte han gjennom flere operasjoner.

- Det var ikke før jeg kom til sykehuset jeg innså hvor alvorlige skadene var. Flere har også reagert på hvor lang tid det tok før vennene mine hoppet i vannet for å hjelpe, men det kunne være like skadelig å treffe meg som selve fallet, så de måtte avvente til de så meg, forteller Brown til nettstedet.

- Flaks
- Legene sier det er flaks at jeg ikke ble lam, fortsetter amerikaneren som var sengeliggende i to uker etter ulykken.
  Etter tre måneder er han på bedringens vei, og er glad for at han sitter igjen med livet i behold.

- Jeg har fortsatt en lang vei å gå før jeg er helt frisk, men kan allerede svømme som godt som normalt. Samtidig er det vanskelig å akseptere at det er utfordringer knyttet til enkle oppgaver som husarbeid og jobb, forteller Brown.

STIFTES: Kuttene i hodet måtte stiftes igjen. Foto: Bulls Press
STIFTES: Kuttene i hodet måtte stiftes igjen. Foto: Bulls Press Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media