Fun Light med julebrussmak:

Tre måneder før jul: - Ikke veldig sjokkert

Tre måneder før julaften kom Ida Kristine Bjørgan over dette synet på den lokale Rema 1000-butikken.

JULESAFT: De røde flaskene Fun Light med julebrussmak ble revet fra butikkhyllene i fjor. Allerede i slutten av september fant Ida Kristine Bjørgan disse flaskene på Rema 1000 Brumunddal. Foto: Privat
JULESAFT: De røde flaskene Fun Light med julebrussmak ble revet fra butikkhyllene i fjor. Allerede i slutten av september fant Ida Kristine Bjørgan disse flaskene på Rema 1000 Brumunddal. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Ida Kristine Bjørgan kom inn på Rema 1000 i Brumunddal i slutten av september, ble hun møtt av et overraskende syn:

For der sto fjorårets forgjettede Fun Light-saft med smak av julebrus i all sin glans, nesten nøyaktig tre måneder før julaften.

- Jeg ble faktisk ikke så veldig sjokkert. Men jeg så den hadde kommet, og jeg fikk ikke tak i den i fjor. Da var alt utsolgt med en gang, og jeg gikk fra butikk til butikk og lette etter den, sier hun til Dagbladet.

Saken ble først omtalt av TV 2 og Ringsaker Blad.

- Måtte kjøpe ei flaske

- Jeg måtte kjøpe meg ei flaske, så jeg fikk sikret meg den. Siden den ble så hypet i fjor, så må man jo bare det, forteller hun.

HJEMMELAGET: Julebrusen eller julesaften kan enkelt lages hjemme! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

I fjor produserte Orkla bare 83 000 flasker av saften, og de ble revet ut av hyllene i et formidabelt tempo. Da dukket de første flaskene opp i butikken i uke 40 (til sammenlikning er vi i uke 39 nå).

Da det ble klart at det å oppdrive ei flaske var svært vanskelig, tok flere til sosiale medier for å dele sin frustrasjon. Mens noen tryglet Orkla om å produsere mer, dro andre nytte av forespørselen.

Enkelte la ut sine «Fun Light-erobringer» på Finn.no til så høye priser som 1000 kroner. Om flaskene ble solgt til den prisen, vites imidlertid ikke.

KJØPTE SAFT: Etter fjorårets julesaft-jakt var Ida Kristine kjapp med å sikre seg et eksemplar da hun så den på butikken i år. Foto: Privat
KJØPTE SAFT: Etter fjorårets julesaft-jakt var Ida Kristine kjapp med å sikre seg et eksemplar da hun så den på butikken i år. Foto: Privat Vis mer

- Vil holde på sommeren!

Samtidig som Ida Kristine kjøpte ei flaske saft, tok hun et bilde av alle flaskene og la ut i ei gruppe på Facebook, først og fremst for å informere om at den nå har kommet i butikken.

Responsen lot ikke vente på seg.

- Det var mange som kommenterte, som sa de måtte ut og kjøpe. Det var nok ikke så mange som fikk smakt den i fjor, sier hun.

På tross av at Ida Kristine sikret seg ei flaske med julesaften, har hun ikke tatt noe klart standpunkt i den evige diskusjonen om julevarene kommer for tidlig eller ei. Selv er hun ikke så veldig interessert i å handle andre typer julevarer riktig ennå.

- Jeg vil holde på sommeren lengst mulig! Jeg skjønner de som vil at julevarene skal komme tidlig, sånn at alle skal få tak i det de trenger. Og for de som har dårlig råd, så de kan porsjonere ut pengene sine. For min del er det ikke spesielt viktig, sier hun.

- Ble litt skuffet

Nå har hun også fått smakt på saften som var på alles lepper i fjor.

- Jeg ble litt skuffet, for den smaker som rød julebrus, sier hun.

Brumunddølingen foretrekker nemlig den brune julebrusen til Hamar og Lillehammer bryggeri, og ikke den «røde smaken».

- Og så var den litt tam i smaken. Jeg tror faktisk ikke jeg kommer til å kjøpe flere flasker, sier hun - og avslutter intervjuet med:

- Da får du ha god jul, når den tid kommer!

- Kundene bestemmer

Rema 1000 sier til TV 2 at det er kundene som bestemmer når jula begynne i butikkene deres, og at julevarene stort sett rulles ut på samme tid hvert år.

- Vi prøver så godt vi kan å ha varene i butikk når folk begynner å få lyst på dem, sier presseansvarlig Torkel Nohr Fjørtøft i en e-post til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer