FEIL: Her trykket bestefar Paul Kenyon feil da han forsøkte å skaffe barnebarnet et ESTA-visum for innreise til USA. Foto: Skjermdump
FEIL: Her trykket bestefar Paul Kenyon feil da han forsøkte å skaffe barnebarnet et ESTA-visum for innreise til USA. Foto: SkjermdumpVis mer

ESTA-rot

Tre måneder gammel baby kalt inn til terror-intervju

Bestefar krysset av i feil boks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk ikke helt som planlagt da bestefar Paul Kenyon skulle fylle ut det obligatoriske ESTA-skjemaet for innreise til USA på vegne av sitt tre måneder gamle barnebarn.

På den delen av ESTA-skjemaet som spør den reisende om man har tenkt til, eller om man noen sinne har drevet med terror, spionasje eller folkemord, svarte bestefar Kenyon ja, i stedet for nei.

Lille Harvey ble dermed stemplet som terrorist av den amerikanske ambassaden i London og kalt inn til intervju.

Nektet

Ifølge The Guardian, som omtalte saken, oppdaget ikke Paul Kenyon feilen før barnebarnet ble nektet innreise til USA der den opprinnelige turen var planlagt å gå til Orlando i Florida.

- Jeg kunne ikke tro at de ikke så dette var en ærlig tabbe og at en tre måneder gammel baby ikke ville skade noen, ser bestefar Kenyon til the Guardian.

Dermed bar det ut på langtur for baby Harvey. Ikke til lekeparkene i varme Orlando, men til USAs ambassade i vårkalde London. Det tok rundt 10 timer, altså litt lengre enn flyturen fra Manchester til Orlando ville tatt.

Ikke humor

Ifølge bestefaren skal lille Harvey ha oppført seg eksemplarisk under intervjuet.

- Jeg lurte på å kle på han en oransje kjeledress, men kom på bedre tanker. Det virket ikke som om ambassaden syntes dette var noe artig i det hele tatt, sier Paul Kenyon til The Guardian.

Feilen skulle vise seg å bli både kostbar og tidskrevende. Det nye reisevisumet ankom ikke i tide til avreisedatoen for familien. Det kostet Kenyon 3000 pund ekstra, eller omtrent 32 000 norske kroner å kjøpe nye billetter.

- Det var en dyr tabbe, men jeg håpet ambassaden ville skjønne at dette bare var en enkel misforståelse, sier Kenyon, som tror en terrorist uansett ville ha haket av nei på spørsmål om han var terrorist.