Tre måneder på rad over 40 prosent for Ap

Ap-bølgen fortsetter. For tredje måned på rad sier mer enn fire av ti velgere at Arbeiderpartiet er førstevalget.

FLYR HØYT: Arbeiderpartiet og leder Jonas Gahr Støre har ligget over 40 prosent på meningsmålingene de siste tre månedene. Foto: Bjørn Langsem
FLYR HØYT: Arbeiderpartiet og leder Jonas Gahr Støre har ligget over 40 prosent på meningsmålingene de siste tre månedene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet måles over 40 prosent i samtlige av de sju nasjonale meningsmålingene som ble gjennomført i januar. Gjennomsnittet på 41,5 prosent oppnås etter enkeltmålinger som varierer fra 40,1 til 42,8 prosent.

Det historisk høye nivået har holdt seg i tre måneder på rad.

Stabile forhold Fra gjennomsnittet i desember til gjennomsnittet i januar er det kun marginale endringer, ifølge beregningene som Poll of polls har foretatt.

Senterpartiet øker med to promillepoeng, Arbeiderpartiet og Høyre øker med ett promillepoeng, Fremskrittspartiet er uendret, mens SV, KrF og Venstre går ned med ett promillepoeng.

Det betyr at Høyres snitt var 22,6 prosent mot Fremskrittspartiets 11,3 prosent. Samlet gir det 33,9 prosent for de to regjeringspartiene - som så sent som i oktober i fjor var større samlet enn Arbeiderpartiet.

Flertall med to Gjennomsnittet for regjeringens samarbeidspartier ble 5,3 prosent for KrF og 4,6 prosent for Venstre.

Det ville gitt «Nydalen-kvartetten» en total på 80 stortingsmandater dersom januar-snittet hadde vært valg, en nedgang på 16 fra stortingsvalget høsten 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.