Tre måneders ordretørke for Røkke og staten

Aker Solutions har tilsynelatende ikke opplevd maken på mange år.

OLJESERVICE: Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker Solutions har ikke meldt en eneste storkontrakt til børsen i 3. kvartal. I dag er siste dagen i kvartalet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OLJESERVICE: Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker Solutions har ikke meldt en eneste storkontrakt til børsen i 3. kvartal. I dag er siste dagen i kvartalet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Da konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker Solutions presenterte tallene for andre kvartal i år hadde han kun to kontrakter å vise til, og advarte samtidig om investeringskutt hos oljeselskapene. Nå virker det å ha stoppet helt opp, skriver Finansavisen i dag.

Hittil i kvartalet har selskapet bare varslet om tre kontrakter på sine hjemmesider, men de har tydeligvis ikke vært store nok til å forsvare en egen børsmelding.

- Helt elendig - Ordreinngangen har vært helt elendig, sier analytiker Erik Tønne i Sparebank 1 Markets til avisen.

Finansavisen har samlet inn estimater fra flere meglerhus, der det kommer frem at analytikerne i snitt venter en total ordreinngang på 7,5 milliarder kroner i tredje kvartal.

Hvis ordreinngangen til selskapet ender på 7,5 milliarder kroner i kvartalet, vil dette være den svakeste ordreinngangen selskapet har hatt på mange år. 

Svakere enn under finanskrisen Selv da finanskrisen herjet i 2008 og 2009, falt ikke Aker Solutions kvartalsvise ordreinngang under 9 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Aker Solutions faller 0,7 prosent til 87,7 kroner mandag morgen på Oslo Børs. Så langt i år har aksjen falt 22 prosent.

Aker Solutions eies 40,27 prosent av Aker Kværner Holding, som igjen eies 70 prosent av Aker ASA og 30 prosent av Den Norske Stat. I tillegg eier Folketrygdfondet 4,97 prosent av Aker Solutions.

Flere nyheter Orkla skal kutte for 400-500 millioner
Kjøper seg opp i Bridge
Spetalen øker i Spectrum