Tre menn arrestert med hjemmelagd ubåt

- Trolig ikke terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre menn sitter nå i politiavhør etter at de ble pågrepet i og ved en ubåtlingnende farkost i New York. Mennene skal ha forsøkt å forflytte seg under vann med den kuleformede tingesten i East River i Brooklyn, melder ABC News.

Det er ikke klart hva som var motivasjonen for den mildt sagt oppsiktsvekkende båtturen, men det skal foreløpig ikke være mistanke om at hendelsen er relatert til terrorisme.

Det skal ha vært en poltispaner som plutselig oppdaget den nedsenkede «ubåten», bare 30-40 meter fra det store cruiseskipet Queen Mary 2.

- Vi har ikke avdekket andre mistenkelige gjenstander eller materialer utover selve farkosten, men etterforskere fra NYPD vil undersøke Queen Mary 2 grundig for å sikre at skipet ikke er i fare på noen måte, sier politisjef Ray Kelly til tv-stasjonen CBS.

Foreløpig karakteriserer han hendelsen som et mindre alvorlig lovbrudd, men personene bak vil bli straffeforfulgt

- Den ser ut til å være lagd for undervannsnavigasjon. Alle de tre mennene vil trolig bli siktet for flere lovbrudd, og farkosten vil bli sikret av havnemyndighetene, uttaler New York-politiet i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer