Tre menn arrestert med hjemmelagd ubåt

- Trolig ikke terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre menn sitter nå i politiavhør etter at de ble pågrepet i og ved en ubåtlingnende farkost i New York. Mennene skal ha forsøkt å forflytte seg under vann med den kuleformede tingesten i East River i Brooklyn, melder ABC News.

Det er ikke klart hva som var motivasjonen for den mildt sagt oppsiktsvekkende båtturen, men det skal foreløpig ikke være mistanke om at hendelsen er relatert til terrorisme.

Det skal ha vært en poltispaner som plutselig oppdaget den nedsenkede «ubåten», bare 30-40 meter fra det store cruiseskipet Queen Mary 2.

- Vi har ikke avdekket andre mistenkelige gjenstander eller materialer utover selve farkosten, men etterforskere fra NYPD vil undersøke Queen Mary 2 grundig for å sikre at skipet ikke er i fare på noen måte, sier politisjef Ray Kelly til tv-stasjonen CBS.

Foreløpig karakteriserer han hendelsen som et mindre alvorlig lovbrudd, men personene bak vil bli straffeforfulgt

- Den ser ut til å være lagd for undervannsnavigasjon. Alle de tre mennene vil trolig bli siktet for flere lovbrudd, og farkosten vil bli sikret av havnemyndighetene, uttaler New York-politiet i en pressemelding.

Den dykkerklokke-lignende farkosten har en luke i taket for ombordstigning, og skal være utstyrt med motorisert propell og oksygentanker. Den underlige kula ligger nå fortøyd til en påle i elva mens myndighetene undersøker hva som har skjedd.

En av mennene skal ha vært ombord i selve ubåten, mens de to andre skal ha oppholdt seg i en gummibåt i nærheten.

CBS spekulerer i om undervannskula kan være en replika av den første ubåten som ble funnet opp i USA på 1700-tallet, «Bushnell Turtle». Den var lagd for å kunne bore hull i skipsskrog og plante krutt som kunne detoneres som en tidsinnstilt bombe.

<B>UVENTET:</B> Plutselig oppdaget en politimann denne farkosten midt i den travle East River i Brooklyn i New York.