Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre menn dømt for å ha støttet og kjempet for IS

Saken ankes til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har dømt tre menn til fengsel imellom fire år og ni måneder og åtte måneder for å ha støttet og kjempet for den terrorlistede grupperingen IS i Syria.

To av de dømte, norskalbaneren Valon Avdyli (29) og norsksomalieren Djibril Bashir (30), er dømt for å ha kjempet med våpen for ekstremistgruppen IS i Syria. Tredjemann, norskalbaneren Visar Avdyli (26), er dømt for å ha forsøkt å sende en stridsbekledning, klær og utstyr til en bror som kjempet i Syria.

De tre mennene ble dømt til henholdsvis fire år og seks måneder, fire år og ni måneder og til åtte måneder i fengsel.

Det er første gang domstolen i Norge har tatt stilling i en sak som gjelder forbudet mot å delta i og støtte en terrororganisasjon. Den nye paragraf 147 d i straffeloven, som ble innført sommeren 2013, sier at man kan straffes med seks års fengsel hvis man «danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon».

De tre mennene ble dømt i Oslo tingrett i mai i fjor til henholdsvis fire år og ni måneder, fire år og tre måneder og sju måneder i fengsel. Straffene er dermed noe skjerpet for to av dem, mens lagmannsretten har opprettholdt dommen for Valon Avdyli.

Alle tre har nektet straffskyld og vil ifølge Aftenposten anke dommen til Høyesterett.

©NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media