Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre menn drept og kvinne skadd i skytedrama i Sverige

Utenfor Arboga.

SKYTEDRAMA: Teknikere fra svensk politi sikrer spor på åstedet i Fellingsbro ved Arboga, der to menn på 23 og 24 år ble funnet skutt og drept natt til mandag. En 19 år gammel kvinne som også var skutt ble funnet i live. Foto: Petter Koubek / NTB Scanpix
SKYTEDRAMA: Teknikere fra svensk politi sikrer spor på åstedet i Fellingsbro ved Arboga, der to menn på 23 og 24 år ble funnet skutt og drept natt til mandag. En 19 år gammel kvinne som også var skutt ble funnet i live. Foto: Petter Koubek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn er døde og en ung kvinne er hardt skadd etter et skytedrama utenfor Arboga i Sverige i natt.

Politiet i Örebro fikk ved 1-tiden natt til mandag melding om at den 19 år gamle kvinnen lå såret i et hus på landet i Fellingsbro i Arboga-trakten øst for Örebro. Da de kom til stedet, fant de også en død 24 år gammel mann.

Like etterpå ble den andre drepte, en 23 år gammel mann, funnet i en leilighet i Arboga, opplyser informasjonssjef Mats Nylén ved politiet i Örebro.

Ved lunsjtid mandag ble ytterligere en mann i 20-årene funnet død i Köping da politiet oppsøkte ham i forbindelse med hendelsene i Arboga. Politiet mener dette dødsfallet har sammenheng med skytedramaet.

Teori Politiets teori er at 24-åringen først skjøt 23-åringen og kvinnen, og at han deretter tok sitt eget liv.

- Det kan virke som om 23-åringen ble såret i huset, og at han deretter tok seg inn til Arboga der han ble funnet død, sier Nylén.

Men omstendighetene er fortsatt uklare, understreker politiet. Kvinnen får nå behandling på intensivavdelingen ved universitetssykehuset i Örebro.

Bråk om penger Aftonbladet skriver at det hele startet med en krangel om 500 kroner. 24-åringen, som tidligere er domfelt for blant annet grov vold, skal ha stjålet summen av 23-åringen.

De to skal ha møtt hverandre natt til mandag og deretter gitt seg i vei i bil til gården i Fellingsbro, der den 19-årige kvinnen bor sammen med sin familie. Men under turen skal noe ha gått veldig galt og 23-åringen ha blitt skutt.

En fjerde person, som kjørte bilen, skal ha tatt med seg den sårede 23-åringen og kjørt fra stedet. Men i stedet for å dra til sykehus, dro han hjem til mannens foreldre. De ringte til ambulanse, men da den kom til leiligheten i Arboga, var 23-åringen allerede død.

På gården tok 24-åringen seg inn til kvinnen og skjøt og såret henne. Etter det skal han ha tatt sitt eget liv.

Sparsomme Foreløpig er politiet sparsomme med opplysninger om hva som har skjedd.

- Vi legger store ressurser i dette og håper å kunne svare på spørsmål senere mandag, sier vakthavende Henrik Dahlström hos politiet til Aftonbladet.

En fjerde person skal være tatt inn til avhør.

Arboga er en småby med drøyt 10 000 innbyggere som ligger i Västmanlands län.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!