<strong>DREPT:</strong> Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag 8. juni. 
Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag 8. juni. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Tre menn fengslet i fire uker etter Sarpsborg-drapet

Siktet for drap eller medvirkning til drap på Arshad Tofiq Mohammad Taher.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre menn er varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap eller medvirkning til drap på Arshad Tofiq Mohammad Taher i Sarpsborg.

Sarpsborg tingrett har gitt politiet medhold i å varetektsfengsle de tre i fire uker med kringkastingsforbud, hvorav de to første ukene i fullstendig isolasjon, opplyser tingrettsdommer Sverre S. Aarmo til NTB.

Politiet varslet fredag morgen at de hadde pågrepet og siktet tre menn på henholdsvis 19, 24 og 25 år for drapet på kurdisk-irakiske Arshad Tofiq Mohammad Taher. Han ble funnet drept i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg 8. juni.

Ikke kjent av politiet Etterforskningsleder Kai A. Andersen sier til NTB at han foreløpig ikke kan uttale seg om hva politiet mener er et eventuelt motiv i saken, eller om de tre siktede hadde en kjent relasjon til den drepte.

Andersen sier de tre er etnisk norske. Ifølge VG skal de være bosatt sør i Østfold. Ingen av dem skal være kjent for politiet fra før.

Ingen av de tre erkjente straffskyld under fengslingsmøtet, som ble holdt for lukkede dører.

De tre siktede i saken ble pågrepet etter intens etterforskning fra Østfold politidistrikt med bistand fra Kripos, opplyser Andersen.

- Etterforskningen vil i helgen bli trappet noe ned, men fortsetter på mandag med full styrke, sier etterforskningsleder Kai A Andersen i Østfold politidistrikt.

Skorpion-tatovering Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad kom Taher til Norge midt på 2000-tallet. Han fikk avslag på søknad om opphold og ble følgelig ikke norsk statsborger.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslo at 30-åringen trolig har ligget død i elva siden månedsskiftet. Politiet har foreløpig ikke ønsket å si noe om dødsårsaken.

30-åringens siste bosted var en boligkonteiner i Hjalmar Wessels vei i Sarpsborg.

- Vår teori er at det er i boligkonteineren at drapet har funnet sted. Spor på stedet peker i den retningen, sier Andersen.

Mannen hadde en skorpion-tatovering på høyre side av halsen, noe som var viktig i arbeidet med å identifisere ham.

En slektning av Taher, Mahdi Yousef Khoshnaw, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at 30-åringen ikke hadde gitt uttrykk for at han følte seg truet av noen.

(NTB)

<strong>FUNNET HER:</strong> Politiet fant mannen med skorpion-tattovering død her. 
Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix
FUNNET HER: Politiet fant mannen med skorpion-tattovering død her. Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer