ÅSTED: Krimtekniker i huset der kvinnen skal ha blitt voldtatt på hjem hjem fra byen i Kongsberg natt til fredag. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.
ÅSTED: Krimtekniker i huset der kvinnen skal ha blitt voldtatt på hjem hjem fra byen i Kongsberg natt til fredag. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.Vis mer

Tre menn fengslet i voldtektssak på Kongsberg

Nekter skyld etter siktelse - hevder det var frivillig sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn er varetektsfengslet i fire uker siktet for voldtekt av en ung kvinne i Kongsberg natt til torsdag.

Alle tre ble i Eiker, Sigdal og Modum tingrett fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, melder TV 2.

De tre mennene erkjenner samleie med kvinnen, men mener det var frivillig fra hennes side. Den unge kvinnen kjente ingen av dem fra før.

- Min klient tar siktelsen til etterretning og forstår alvoret, men erkjenner ikke straffskyld. Han erkjenner å ha vært på stedet, men ikke samleie mot hennes vilje, sier advokat Haakon Fredrik Borgen, som representerer én av de siktede.

I alt fem menn ble siktet i saken torsdag, men to av dem ble løslatt etter at politiet ikke har funnet grunnlag for fengsling.

Politiet fikk melding om saken klokka 04 natt til torsdag.

På vei hjem fra byen

Kvinnen var på vei hjem fra byen og har forklart at hun ble trukket inn i et bolighus.

- Her skal hun ha blitt voldtatt av én eller flere menn, sier krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon.

Mennene og kvinnen skal ikke ha hatt kjennskap til hverandre i forkant av saken, ifølge krimsjefen.

- Det er mer enn én gjerningsmann, sa han til Dagbladet.

Brutt opp dør

Samtlige fem som ble pågrepet er i 20-årene. Huset der voldtekten skal ha funnet sted er bopel for én eller to av dem, opplyser politiet til Dagbladet.

Natt til fredag har noen brutt opp verandadøren på boligen, men det er ikke kjent om noen har vært inne i huset som politiet ser på som et åsted.

- Dette er forkastelig. Her kan noen ha ødelagt bevis i en veldig viktig sak for oss. Det å eventuelt ødelegge bevis for politiet anses som svært alvorlig, sier Pedersen til Laagendalsposte.

De fem pågrepne er alle unge menn med utenlandsk bakgrunn, ifølge politiet.

(NTB).

Samtlige satt fredag i avhør, med tolk – men politiet ønsker ikke å opplyse hvilket språk det ble tolket til under avhøret.

Pedersen vil heller ikke utdype hvilken nasjonalitet de fem siktede har, eller hvorvidt de er asylsøkere eller ei, men sier at samtlige oppholder seg lovlig i landet

(NTB).