Tre menn og en kvinne alvorlig skadd etter tunnelbrannen

Begynte å brenne i svensk turistbuss.

 TOK FYR:  Bussen som begynte å brenne i Gudvangatunnelen er en svensk turistbuss fra Göteborg. Fire ble sendt alvorlig skadet til Haukeland Universitetssykehus. Foto: Voss brannvern / NTB scanpix
TOK FYR: Bussen som begynte å brenne i Gudvangatunnelen er en svensk turistbuss fra Göteborg. Fire ble sendt alvorlig skadet til Haukeland Universitetssykehus. Foto: Voss brannvern / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag begynte en svensk turistbuss med utenlandske turister å brenne nær Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane.

Samme kveld melder Helse Bergen til Dagbladet at fire av de fem som er sendt til Voss Sykehus er alvorlig skadd.

I en pressemelding skriver de at de skadde er følgende:

• Kvinne, ca 60 år.
• Mann, 39 år.
• Mann, 56 år.
• Mann, 31 år.

Direktør ved Voss Sykehus, Rolf Abrahamsen, sier at tre av disse ligger på intensivavdeling, imens den fjerde også er under overvåkning.

- Samtlige har betydelige røyksskader og får surstoffbehandling. Tilstanden til de fire er stabil og det skal være gode muligheter for at de kommer fra dette uten varige men, sier han til Dagbladet.

- Heroisk innsats Brannen ble slukket kl. 15.30, rundt to timer etter at brannen brøt ut.

- Alle som var i tunnelen da det begynte å brenne er nå enten ute eller på vei ut, og det er bare innsatspersonell som jobber på stedet igjen. Det er ingen som er savnet eller det ikke er gjort rede for. Vi er glade for at alle ser nå til å ha kommet ut, sa Einar Vereide, operasjonsleder i Sogn og Fjordane-politiet, til Dagbladet tidligere i dag.

Det var det Göteborg-baserte reisebyrået Ellös buss som arrangerte reisen.

Andreas Demerholz, direktør for selskapet, sier til svenske GT at de ikke vet hvorfor bussen begynte å brenne.

- Sjåføren vår merket at det begynte å brenne i bakre del av bussen. Han forsøkte å slokke brannen med bussens brannslokkingsapparat, og fikk ut alle passasjerene. Han gjorde en heroisk innsats, sier han.

- Tett røyk Einar Jordalen kjørte etter bussen inn i Gudvangatunnelen, og forteller at det røyk kraftig av bussen allerede før den kjørte inn i tunnelen.

- Jeg kjørte etter bussen helt fra Flåm, og i tunnelen man kjører inn i før Gudavangtunnelen må det ha røket en kjølevannslange eller noe sånt. Det begynte å ryke fra bussen, men den fortsatte bare videre. Bussen hadde utenlandske skilter, sier Jordalen til Dagbladet.

Han forteller at det ryker av bussen når den kjører videre inn i Gudavangtunnelen.

- Da den hadde kommer 2-300 meter inn i tunnelen ryker det så kraftig at jeg stopper, ringer brannvesener og rygger ut. Det er to andre biler bak meg som gjør det samme, forteller han.

Ifølge Jordalen var det så tett røyk at bilen ryggekamera ikke virket.

Kjenner ikke til årsaken Politiet i Sogn og Fjordane melder om at de nå er igang med å sikre åstedet. Operasjonsleder Kjetil Drange sier at det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Vi kan ikke si noe om dette før i morgen. Da kommer vi til å begynne en åstedsundersøkelse, sier Kjetil Drange til Dagbladet.