Tre menn pågrepet etter voldtekt mot 13-åring

En 13-årig svensk jente ble natt til lørdag voldtatt, slått og mishandlet med kniv i strandskogen utenfor Ystad i Sør-Sverige. Tre menn er pågrepet mistenkt for ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene er fra 17-19 år. En 18-åring er mistenkt for voldtekten, mens 19-åringen skal ha stått for den grove mishandlingen etterpå. 17-åringen er mistenkt for å ha hjulpet til med voldtekten. Ifølge politiet i Skåne har de tre gjort visse innrømmelser.

Jenta kjente minst en av mennene. Fredag kveld ble hun med fire menn i en bil fra Ystad sentrum. De kjørte noen runder i sentrum, og ifølge jenta stanset de flere ganger for å banke opp tilfeldige ungdommer.

Ved 22-tiden forlot en av mennene bilen. De tre andre dro ut til strandskogen med jenta hvor hun ble voldtatt og mishandlet utenfor bilen, har jenta selv fortalt. Politiets funn stemmer overens med jentas forklaring.

Hun ble etterlatt i skogen, men klarte å ta seg til et hotell i nærheten. Deretter ble hun innlagt på sykehus.

- Jenta er fortsatt på sykehuset. Hun er ikke alvorlig fysisk skadd, men den psykiske tilstanden er dårlig, opplyser politiets informasjonssjef Lars Förstell.

Alle mennene er fra Ystad-området. To av dem har tidligere vært i kontakt med politiet, men aldri på grunn av grove forbrytelser.

(NTB-TT)