Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre menn siktet for bildrap på Halvor Sva (64)

Ble påkjørt og drept i 2012.

TRE MENN ER SIKTET: Halvor Sva ble funnet sterkt forkommen i ei grøft ved Ullernvegen i Sør-Oda i oktober 2012. Det ble foretatt gjenopplivingsforsøk, men h64-åringen  døde kort tid etterpå. Nå har politiet siktet tre menn for uaktsomt bildrap eller medvirkning til dette. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
TRE MENN ER SIKTET: Halvor Sva ble funnet sterkt forkommen i ei grøft ved Ullernvegen i Sør-Oda i oktober 2012. Det ble foretatt gjenopplivingsforsøk, men h64-åringen  døde kort tid etterpå. Nå har politiet siktet tre menn for uaktsomt bildrap eller medvirkning til dette. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
PÅKJØRT OG DREPT: Halvor Johan Sva (64) ble påkjørt og drept på Skarnes i Sør-Odal i oktober 2012. Nå er tre menn siktet i saken. Foto: PRIVAT
PÅKJØRT OG DREPT: Halvor Johan Sva (64) ble påkjørt og drept på Skarnes i Sør-Odal i oktober 2012. Nå er tre menn siktet i saken. Foto: PRIVAT Vis mer

(Dagbladet): Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept mens han var på jakt i Sør-Odal 20. oktober for fire år siden.

Sva gikk langs fylkesvei 287 da hendelsen skjedde, og bilen som kjørte på ham stakk fra stedet.

Politiet fikk inn en rekke tips, og tok etterhvert ut siktelse mot to menn. I fjor ble imidlertid siktelsene henlagt, på grunn av bevisets stilling.

I dag melder NRK at politiet, etter å ha fått nye opplysninger i saken, har siktet de to mennene på nytt. I tillegg er en tredje mann siktet i saken.

Nekter straffskyld

De siktede er en mann i 30-åra fra Romerike, en mann i 20-åra fra Sør-Odal og en mann i 20-åra fra Glåmdalsdistriktet, ifølge NRK.

To av mennene stiller seg uforstående til siktelsene og nekter straffskyld, mens forsvareren til den tredje siktede sier at han foreløpig ikke vil kommentere saken, ettersom han ennå ikke har fått dokumentene fra politiet, ifølge kanalen.

Det var Svas egne elg-jaktkamerater som fant ham sterkt forkommen i ei grøft ved Ullernvegen i Sør-Odal en tidlig høstmorgen for fire år siden.

Det ble foretatt gjenopplivingsforsøk, men Sva døde kort tid etterpå.

Obduksjonsrapporten bekreftet teorien om at han var blitt påkjørt.

- Grusom måte

Dagbladet har tidligere snakket med lederen for elgjaktlaget Sva var med på, som var tydelig preget etter drapet.

- Det er helt forferdelig. Vi har mista en kamerat på en grusom måte. Vi oppfordrer gjerningspersonen til å ta til fornuft og melde seg, sa han til Dagbladet.

Svas familie har også uttrykket bekymring for at en gjerningsmann på frifot kan forvolde ny skade.

- Slik vi ser det kan en person som kan volde denne type skade på et tilfeldig offer, også representere en fare for andre all den tid personen ikke tar ansvar for sine handlinger, men nå har tatt et valg om å gjøre alt for ikke å bli oppdaget, sa Sva's svoger til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling